Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ciciban

Marketing

JUHA - - FINO - - JUHA OD BUKOVAČA

JUHA OD BUKOVAČA

Gljive su pravo bogatstvo u pripremi juha. Dok je nekima omiljena juha od vrganja, nekima ona od šampinjona, i jedni i drugi slažu se da su bukovače u krem-juhi dobrodošlo osvježenje. Kušajte isprobanu recepturu i, sigurni smo, nećete požaliti.
Sastojci za 4 osobe

500 g bukovača
pola glavice crvenog luka
2 žlice ulja
1 žlica Vegete
bijeli papar 100 ml
slatkog vrhnja
1 žlica limunova soka
Postupak
1. Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk, dodajte oprane i narezane bukovače. Kratko propirjajte, zalijte litrom vode i kuhajte polupokriveno dok bukovače ne omekšaju.
2. Začinite Vegetom i bijelim paprom, po potrebi dolijte još malo vode te sve skupa prokuhajte još oko 5 minuta.
3. Kuhanoj juhi dodajte limunov sok i vrhnje te po želji još malo posolite.
Posluživanje
Krem-juhu od bukovača poslužite s prženim kuglicama od tijesta ili kockicama kruha.
Savjet
Ukoliko juhu pripremate za idući dan, čuvajte je u hladnjaku, a vrhnje dodajte tek nakon podgrijavanja.


Post je objavljen 13.03.2005. u 16:01 sati.