Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Long Live 70's

Nastavlja se novo uspostavljena tradicija Velinih kuharskih vratolomija, tako da je sinoć Rocky bio opijen mirisom bakalara na bianco.
– Vulakani su večeras spremili bakalar, ne samo ja – vikao je dok sam ulazio u kafić bubnjar Vuklana i kulinarski majstor, Vele Leško, nudeći mi da probam deliciju. Kasnije tijekom večeri je isto neprestano ponavljao kada bi netko novi pridošao, a ovaj bi, oblizujući se sa žlicom u ruci, hvalio njegov gurmanski uradak. Inače, ovaj petak je Rockatansky, osim većine članova spomenutog benda koji je aktivno egzistirao početkom 70 – tih godina prošlog stoljeća, bio ispunjen mnogim zanimljivim licima. Velinom zaslugom ili ne, nije niti bitno. Dakle, 'normalni' arhitekti ili pak brodograđevni, kapelnik Gradske glazbe i razni glazbenici i ne glazbenici, novinari i obični, no ne manje bitni građani – svi su jeli Velin bakalar. Pardon, bakalar bljuvača vatre Vulkana. U početku su, naravno, neprestano svirali Creedence-i, a kasnije je po zacrtanom programu večer glazbeno uredio DJ Dr. Lake Šetnje sa svojim ipak adaptiranim repertoarom za ovaj prostor. Pičio je crnačku mjuzu iz 70 – tih i latino sa future jazzom današnjice. Da evociranje uspomena na 70 – te ovu večer definitivno nije bilo slučajno, potrudila se i Željka prisjećanjem na, kako je rekla, tko zna koji oproštajni koncert Time-a u Splitu, negdje sredinom 70 – tih.
– Mislim da je to bilo 76. ili 77. godine, taman negdje pred moj odlazak na studij u Beograd. Predgrupa Time-u je bio John Mayall, a svirka je bila na Gripama. – rekla je Željka, na što je Vojko začuđeno reagirao tvrdeći da to nije istina.
– Ja se toga ne sjećam, prvi put čujem da je Mayall bio predgrupa Time-u. To mi je malo nelogično. Znam da je 74. svirao prvi koncert u Hrvatskoj u Maloj dvorani sportova u Zagrebu, ali tog se njegovog nastupa u Splitu ne sjećam. Željka je posumnjala u svoje riječi, iako je i dalje tvrdila da je sigurno u pravu – Sutra ću fakte potražiti na internetu, kazala je.
Dakle, večeras slijedi nastavak priče o 70 – tih ili pak ne? We will see.


Post je objavljen 12.03.2005. u 18:09 sati.