Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Siniša Vuco "VOLIM NARODNO"

Heavy metalac trenutačno u narodnjačkoj fazi, Siniša Vuco, ponovno plijeni pozornost svojim kontroverznim postupcima, a u prodaji mu je album s dosad najžešćim folk pjesmama koje je proteklih mjeseci snimao u Beogradu. Od ranije je poznata njegova suradnja s folk pjevačima iz Srbije i Crne Gore.. Vuco je prvi Hrvat koji je potpisao ugovor za Breninu «GRAND produkciju», a na njegovom albumu gostova će mu u duetima Džej, Vesna Zmijanac i Mitar Mirić. Potecijalni hit je pjesma «Volim narodno»,u kojoj se spominje i grad Livno, što Vuco pojašnjava na svoj način: «Sve osim narodnjaka je smeće»! Ne volim ništa što je usporeno i dosadno. Ne volim ljude što pljuju po folku, a onda ga slušaju u autu, da ih nitko ne čuje. Jedan od rijetkih pjevača kojeg ne zanima koliko će prodati kaseta i CD-a. Pjeva za svoj gušt. Prvi spot sa albuma trebao bih biti «Volim narodnu!» sa Mitrom Mirićem, oko kojeg je bilo dilema u kakav ćete se narodnim nošnjama pojaviti Vuco i Mitar Mirić u spotu za pjesmu «Volim narodnu»?
Meni je normalno da svaki čovjek odjene nošnju iz svoga kraja. Pa, pošto sam ja iz Dalmacije, moja nošnja će biti Dalmatinska, a moj dragi prijatelj se nećka. Nagovaram ga ali on nikako da se odluči. Kaže da će mu zbog narodne nošnje manje ljudi dolaziti na nastupe u diskoteke.
Kad su mu postavili pitanje:Jeli istina da ste jednom na televiziji izjavili: «Kad već slušate narodnjake, bolje da slušate mene, nego one Srbe»?
Tada sam citirao riječi koje mi je Thompson rekao kad me jednom sreo:
«E, drago mi je Vuco što si snimio «Volim piti i ljubiti» pa ne moram slušati one srbe.


Post je objavljen 12.03.2005. u 01:39 sati.