Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/2mama

Marketing

Kupusova dijeta

( to ja njoj od milja)
Dakle, jučer sam doznala iz pouzdanog, neimenovanog izvora da je ovu dijetu i liječnik preporučio jednoj ženi koja je pod hiću trebala skinuti višak kila zbog problema s kralješnicom. Ja sam držala preko nekoliko puta, rezultata ima, i bilo bi ih još i više da sam mogla suspregnuti svoj opaki apetit čim vidim kruh, pecivo, čokoladu... ;) Nakon nekoliko pokušaja odlučila sam napraviti malo veći vremenski odmak od ovog režima, jer mi se već i na miris variva, koje u ovim našim krejevima nazivamo : kupus s paradajzom, dizao želudac, a moram i to s vremena na vrijeme kuhati, tek toliko da pilići jedu žlicom, raznoliko, domaće, toplo varivo. I onda se pitam zašto im se očice zacakle kad Zakoniti preuzme kormilo (ups, kuhaču) i najavi: kids, danas tata pravi pizzu. O tom u nekom drugom postu.
Again:

Kupusova dijeta
Svaki dan, u neograničenim količinama možete jesti tu “čarobnu juhu”, što je više jedete, to bolje mršavite. (negativne kalorije rade svoje – organizam više kalorija potroši da to probavi, nego što je kalorijska vrijednost same juhe). Preporučujem skuhati pola dolje navedenog, pa kad ponestane ponovno, tako da vam je juha što svježija. Kad se skuha, treba je držati u hladnjaku i grijati za svaki obrok samo koliko ćete pojesti( da se ne prokisne, što bi rekle babe).
Sastojci:
5 glavica crvenog luka
2 zelene svježe paprike
2-4 kom. mrkve
1 veliki celer
1 velika glavica kupusa
2-3 žlice žita, ječma, ili leće (ja to nisam stavljala, ali dobro je ako se ima)
0,5 kg pelata (malne sam u riječniku tražilo što je to, vidjeh da ga sad ima u većim trgovinama. To je u stvari konzervirani oguljeni paradajz. Ja stavljam domaći, iz boce)
peršin, sol, biber – po želji (vegeta!)

Sve se skuha i ...navali narode. Uz juhu se mogu uzimati još neke namirnice i to:
prvi dan: sve voće osim banana
drugi dan: povrće – lisnato, ne: grašak, grah i sl. mahunarke. Za večeru jedan kuhani krumpir začinjen s malo maslaca i soli
treći dan: voće i povrće(ali ne mahunarke i krumpir)
četrvti dan: 3 banane+mlijeko koliko hoćete
peti dan: 30-60dkg nemasne kuhane govedine i 6 svježih rajčica
šesti dan: govedina+povrće, koliko hoćete
sedmi dan: smeđa riža i povrće, čaša nezaslađenog voćnog soka


Može sa držati 2 tjedna uzastopno, a neki ljudi s varijacijama na temu i puno dulje (ne ja) i kažu da rezultati ne izostaju.

SRETNO ;)



Post je objavljen 11.03.2005. u 13:37 sati.