Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Vikend go-zanimacija – Go-problem broj 38.

Evo petka!!!
Vrijeme je za...... go-problem. Da, i evo ga.
Već znamo da obično crni igra prvi. To je nekak normalno tamo na dalekom istoku. Kod njih su boje nekako izvrnute u odnosu na nas, ili mi imamo izvrnuto u odnosu na njih. Tamo je crna životna boja. Kao suprotnost u bojama, možete primjetiti, da u šahovskim problemima obično bijeli igra prvi. Kaj je tu kaj i nije nama sada bitno, već poglečte problem.
Prvo, kaj se može odmah vidjeti, je to da bijeli ima već ziher jedno 'oko' u kutu. Treba mu još jedno da bi 'živio'. Dakle, crni se treba potruditi ne mu ga dozvoliti. Zanimljiv je prostor za igru C- i D-verikala, a treba razmišljati i o F1 točki. Kaj mislite, kaj glumi onaj kamen na H2? Imali smo sličan slučaj nedavno. No, da ne pripovedam preveč. Crni igra prvi i ruši bijeloga!
A sada ono kaj na ovom blogu ide obično uz problem.

Sutra u subotu 12. 03. 2005. s početkom u 10:30, a dobro je doći malo ranije, je u 'Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica' u Zagrebačkoj 90 u Velikoj Gorici, 10. Zimski otvoreni handicap go-turnir. Handicap je po razlici u kategorijama umanjenoj za 2. Kola slijede jedno za drugim po završetku prethodnoga. Vrijeme za razmišljanje je 30 minuta po igraču, a byoyomi je 15 sekundi za potez. Pristupnine nema, ali ni dodatnih nagrada, osim zadovoljstva u igri i druženju. Dojdite i uključite se u igru, a za one koji još neznaju kak se to dela, mogu doći i vidjeti, pa možda i naučiti igrati. Ja bum tam, dojdite i Vi.
bl. Muradenu


Post je objavljen 11.03.2005. u 13:20 sati.