Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ciciban

Marketing

Niste Lovac -- a možete se osladiti s preukusnom salatom

LOVAČKA SALATA SA PEČURKAMA
200 g ostatka pečenja od divljači
1 mala glavica luka
1 vezica peršina
100 g šumskih pečuraka
1 glavica salate
Za preljev:
1 žlica džema od ribizle ili šumskih kupina
1 žlica senfa
1 žlica naribanog hrena
1 žlica vinskog octa
1 žlica ulja za salate
1 rajčica
1 limun
1 naranča
krastavac, vlasac, peršinov list
Meso izrežemo na rezance, dodamo luk izrezan na kolutove, sitno isjeckani peršin i očišćene, oprane- ali ne i oguljene- tanko izrezane pečurke.
Ostale sastojke dobro izmiješamo i pomiješamo sa mesom i pečurkama.
Pokrijemo i ostavimo u hladnjaku do 2 sata da se arome stope.
Prije serviranja posudu obložimo listovima salate i na to stavimo smjesu. Ukrasimo kolutovima od rajčice, limuna i naranče, sjeckanim peršinovim lišćem, vlascem, krastavcima.
Salatu služimo s tostom.


Post je objavljen 11.03.2005. u 17:40 sati.