Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

Britannia rules the waves (satro)

Dosao je dan lokalnih i europskih izbora. Po defaultu ne mogu glasat jer nisam UK drzavljanin, ali zato imam pravo glasa na europskim parlamentarnim izborima, dakle, mogu glasat za predstavnike u europskom parlamentu (btw, ne mogu se naviknut rec “glasovat” pa cu se sluzit predpotopnom rijeci “glasati”). Danasnje izbore nazivaju “super Thursday elections” jer to ce pokazati kako ce ljudi glasat na glavnim (nisu predsjednicki izbori jer smo monarhija, ali oni gdje ce se birati struktura u parlamentu i premijer) izborima slijedece godine.

Dakle, kako ja nemam pojma za koga da glasam, to je nevjerojatno. Jednu stvar znam: ni u ludilu necu glasat za onu fosilsku UK Independence Party. Pazi ovo, preko njih si mozes nabavit email adresu, a pazi domene:
you@iwantout.co.uk
you@outoftheeu.co.uk
you@nothankeu.co.uk
you@keepthepound.co.uk

Sad valjda kuzite koji im je manifesto. Hm, laburisti? Bljak, bas su se, da ne velim kaj, pa oni isto otpadaju. Liberalni demokrati? Pa mozda, Charles Kennedy, njihov vodja, mi je kul (trebam li napomenuti da je Skot?), voli si popit (stalno ga podbadaju sa time: “a wee dram of whisky”). A za ove ostale minorne partijice ni ne znam. Bit ce ziher zeleni, pa oni natural law party (oni kaj meditiraju), pa nezavisni kandidati, mozda i koji komunist, tj neka socijalisticka partija. Laburisti ce danas spusit, torijevci ce malko dobit, nista spektaularno. Znam samo da tu gdje zivim je “solid Tory country”, dakle, konzervativci rulaju. Predstavnik u parlamentu mi je Sir Nicholas Soames, Churchillov unuk.




Post je objavljen 10.06.2004. u 10:30 sati.