Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 10. puta - Zagreb 09. 03. 2005.

Bilo nas je ovaj puta nešto manje, ali su zanimljivosti bile veće. Od četiri partije u tri su ostvareni pomaci na listi. Damir i Marijan su stigli prvi i odmah krenuli s partijom za listu. Damir je izazivao Marijana za 5. mjesto liste. U međuvremenu smo stigli još Tomi, Davor i ja, ali nismo imali slobodnog stola za igru.
Stiže i Zvonko. Čim se pojavo, ja mu izjavljujem izazov za 1. mjesto. Oslobođen je još jedan stol, pa Zvonac i ja krećemo s partijom. Početkom tjedna je objavljena nova rating-lista EGF u kojoj imam pad rating bodova po kojima sam pao, padom ratinga u 2. dan. Na taj način i prednost u našoj partiji je manja. Igramo bez prednosti, ali uz komi od samo 0,5 poena, a crni je Zvonko. To je kao jedan prednosni kamen. Bila je to još jedna izrazito borbena partija. Na kraju Zvonac kaže, da mu se uopće ne sviđa igrati samnom, jer mu sve živo napadam. Nakon prvih poteza, u kojima određujemo stateške pristupe i dajemo protivniku na znanje svoje interese, istaknuo sam namjeru osvajanja velikog centralnog prostora. Zvonko se tome suprostavlja stvaranjem grupe unutar toga interesa, ali uz nesigurnu opstojnost. Tako nastaje prva velika njegoa ugrožena grupa. Uspijeva je zaživjeti, ali cijena je gubitak poena na drugim dijelovima ploče. Kada već imam prednost u partiji, slijedi taktički udar na stranici, uz osvajanje dodatnih 20 poena i partija je riješena u moju korist. Vratio sam prvu poziciju liste.
U međuvremenu su završili Damir i Marijan predajom Damira i na taj način je Marijan sačuvao peto mjesto liste.
Nakon duljeg vremena se pojavio Davor. Slijedi njegov izazov Marijanu za 5. mjesto. Bila je to vrlo zanimljiva i borbena partija uz prijetnje na opstojnost velikih grupa kamenova na obje strane. Marijan je krivo taktički vodio pritisak na Davorovu grupu, čime je oslabio svoju i doveo je prad pad. Bilo je tu još padova, pa je Davor ovladao polovinom ploče uz puno zarobljenih kamenova. Na kraju je bilo čak 189,5 poena za Davora. On tako kreće od 5. mjesta liste.
Najveće iznenađenje se desilo u poslijednjoj partiji današnjih odmjeravanja. Damir je pobjedio Zvonka u izazovu za 2. mjesto liste. Bilo je tu devet prednosnih kamenova, koje je davao Zvonko. Takav je sustav igre ove liste. Zvonko je uspio doći do izjednačenja u partiji nakon startne prednosti od devet kamenova, ali na kraju igra neprecizno i gubi nekoliko poena i partiju za samo 2,5 poena. Eto Damira na drugoj poziciji.
Tomi je cijelo vrijeme promatrao partije, ali se nije uključivao u igru. Izgleda da je odlučio zaustaviti negativan trend padanja na listi. Danas, na taj način, nije izgubio mjesto igrom. Ipak je pao za dva mjesta, jer su ga preskočili Damir i Davor.

Pregled današnjih rezultata:
Za 5. mjesto: D. Kovačević - M. Sviličić ( ravnopravno ) 0:1 ( predajom )
Za 1. mjesto: Z. Bednjanec - M. Smud ( bez prednosnih kamenova i komi 0,5 ) 0:1 ( 35,5 poena razlike )
Za 5. mjesto: M. Sviličić – D. Gorički ( ravnopravno ) 0:1 ( 189,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: Z. Bednjanec - D. Kovačević ( 9 prednosnih kamenova ) 0:1 ( 2,5 poena razlike )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 09. 03. 2005.
1. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica,
2. Damir Kovačević 14. kyu Slavonski Brod,
3. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
4. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
5. Robert Jovičić 22. kyu Zagreb,
6. Davor Gorički 10. kyu Zagreb
7. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
8. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
9. Mato Taušan 24. kyu Zagreb,
10. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb,
11. Igor Krtalić 25. kyu Osijek
Do slijedeće srijede
bl. Muradenu


Post je objavljen 10.03.2005. u 09:04 sati.