Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pooka

Marketing

HOROSKOP

Ovo je Pookin mjesečni horoskop koji će biti objavljivan svakog desetog u mjesecu zbog osebujnog karaktera mojih mističnih sposobnosti o kojima ja sad ne želim ulazit u raspravu jer ih vi svejedno ne bi razumjeli. Zato se i nazivaju mističnima. Ali ako baš inzistirate otkrit ću vam metodu putem koje ja stupam u kontakt s onostranim silama koje ne podliježu linearnom ili entropijskom protoku vremena. Svoje vizije prostorno-vremenskog totaliteta doživljavam dok se peckam onom baterijom od 9 volti po vrhu jezika. Mukotrpan zadatak ali vrijedan truda.

OVAN (21.3 – 20.4)
Ako imate mravojeda kao kućnog ljubimca, a uz to živite u kući sagrađenoj od Siporexa ili Y Tonga, više je nego sigurno da će vaš ljubimac svojim tvrdim kanđama izdubiti prolaz kroz vanjski zid vaše kuće i pobjeći. Nemojte dizati paniku jer je mravojed vrlo osjetljiv na promjene vaše aure te bi ga samom sumnjom mogli nagnati da krene grebati zid. Ako vam je mravojed trenutno unutar vidnog polja dok ovo čitate, polako napustite prostoriju kao da se ništa nije dogodilo i pretvarajte se da ste ljuti zbog Haškog suda ili nešto slično. Okupite najmilije u najudaljenijoj prostoriji od mravojeda i razradite taktiku. Mravojeda treba izolirati u čvrsti objekt sve dok se neharmonični planetarni aspekti ne promjene, odnosno dok Merkur ne izađe iz Djevice. Nemojte tražiti pomoć svečenika jer su mravojedi iznimno osjetljivi na aure klera. Najbolje rješenje bi bilo da vi i vaši ukučani uzmete vrlo visoke doze nekih tableta za smirenje, tako da vam aure skroz izblijede pa da polako pokušate uhvatiti mravojeda ako ga uspijete razaznati. Zdravlje vas inače odlično služi, samo se trebate paziti pri korištenju raznih lijekova. U ljubavi su mogući pomaci. Neko je ludo zaljubljen u vas ali ima fobiju od mravojeda pa bi se mogli naći u dilemi.

BIK (21.4 – 21. 5)
Što se tiče vašeg znaka, planeti su vam više nego skloni. Ali to vam ništa ne vrijedi ako za susjeda imate nekoga u znaku Ovna, koji uz to živi u kući sagrađenoj od Siporexa ili Y Tonga te za kućnog ljubimca ima mravojeda. Poznato je da Merkur u Djevici ima snažan utjecaj na mravojedov nagon da čvrstim kanđama ruši termitnjake. Ako i vi živite u kući od Siprexa ili Y Tonga, bilo bi poželjno da ovaj period od 19 dana koliko će Merkur biti u Djevici provedete u dvorištu, pod utjecajem alkohola, simulirajući velike obiteljske probleme, po mogućnosti uz palež namještaja tako da u slučaju da mravojed proviri kroz rupu u zidu od susjedove kuće krene u nekom drugom smijeru. Bilo bi poželjno da sa vama bude i svečenik u alkoholiziranom stanju jer su mravojedi iznimno osjetljivi na aure klera. Ako budete dolazili u kontakt sa susjedima u znaku Ovna i oni vam budu pokušavali nešto reći ali im to nikako ne bude polazilo za rukom, ni u kojem slučaju ih nemojte nuditi alkoholom. Zdravlje vam je stabilno, čuvajte se jaraka i automobila, postoji mogućnost da se utopite u 30 cm dubokoj lokvi ili da vas zgazi autobus na lokalnoj liniji. U ljubavi je sve moguće ali izbjegavajte kontakte te vrste sa susjedima jer bi vas oni kasnije mogli tužiti zbog seksualnog iskorištavanja tijekom kemijski inducirane kratkotrajne amnezije.

BLIZANCI (22.5 – 21.6)
Vaš život nalazi se na prekretnici. Mnogi od vas će gledajući prizore na televiziji ili u neposrednom susjedstvu shvatiti kako je dragocjen mir koji vlada u vašoj obitelji. Ipak vremena su takva da oprez nikad nije na odmet. Ako primjetite pomutnju i palež u susjedstvu bilo bi dobro da izvadite neku vrstu oružja iz podruma (naravno da u obzir dolazi samo legalno oružje) i držite danonoćnu stražu oko svoje kuće. Zbog vrlo nepovoljnog aspekta Merkura u Djevici pokrenuo se niz zbivanja koje vrlo lako mogu završiti tragično. Zato bi bilo dobro da vi i vaši ukučani iskopate par rovova ispred kuće i držite susjede na pristojnoj udaljenosti. Zbog vrlo vjerojatne neuračunjivosti vaših susjeda ne preporučujemo minsko-eksplozivne zapreke u svrhu zastrašivanja već samo oružje duge cijevi (gađajte u noge) i ofenzivne (crne) ručne bombe, u svrhu ranjavanja, a ne ubijanja neuračunjivih susjeda. Postoji mogućnost da se iznenada pojavi iznimno agitiran mravojed koji bi vam mogao nanijeti veliku štetu ako vam je kuća sagrađena od Siporeksa ili Y Tonga, stoga predlažemo upotrebu protuoklopnog oružja (npr. zolja) jer je rizik iznimno visok. Bilo bi poželjno da u blizini imate svečenika sklonog militantnim ispadima jer su mravojedi iznimno osjetljivi na aure klera. Zdravlje je prosječno, postoji vrlo velika mogućnost samoranjavanja vatrenim oružjem. Ljubav bi mogla procvjetati ako ne usvojite politiku da nema zarobljavanja pomahnitalih susjeda.

RAK (22.6 – 22.7)
Kao i obično osobe u vašem znaku stradaju ni krive ni dužne. Gotovo je sigurno da će tijekom neke elementarne nepogode dobar dio vaše nepokretne imovine biti uništen. To je zbog planetarnog rasporeda koji se događa jednom u tisuću godina, a koji je iznimno loše aspektiran prema vašem znaku. Učestali udari groma su gotovo zagarantirani i imat će te osjećaj da se sam Svemogući svom svojom srđbom obrušio na vas. Morate paziti da, dok budete bježali što dalje od svoje nepokretne imovine, ne naletite na mitraljeske zasjede vaših susjeda u znaku Blizanaca koji su se zbog Merkura u Djevici morali mobilizirati. Za vaš znak Merkur nije opasan ali ako slučajno sretnete izrazito agitiranog mravojeda, a slučajno imate kuću od Siporeksa ili Y Tonga bilo bi dobro ako bi ga uspjeli nekako namamit u vašu kuću jer tada postoji velika vjerojatnost da ga tamo ubije grom. Najbolje bi bilo kad bi se obratili za pomoć kod lokalnog župnika pa da on i još nekoliko svečenika pokušaju otjerati mravojeda u vašu kuću u koju će, kao što smo napomenuli, stalno udarati gromovi. To je zbog toga što su mravojedi iznimno osjetljivi na aure klera te bi više njih moglo lako upravljati mravojedom sve do vaše kuće. Nije bitno ako više ne bude zidova, gromovi će i dalje udarati. Zdravlje je odlično, postoji mala šansa za postraumatski stresni poremećaj ako vas iznenadi prvi grom. Ljubav koja se stvara u doba nevolja najjača je od svih. Imajte na umu da su se neki od nas obvezali na celibat.

LAV (23.7 – 22.8)
Nepovoljan utjecaj Urana iz prethodnog razdoblja se nastavlja. Imati će te osjećaj da se cijeli svijet urotio protiv vas. Moguće je da vam više puta dnevno u kuću upadnu specijalne policijske postrojbe. Ako za susjede imate nekoga u znaku Blizanca vrlo je vjerojatno da će policija vašu kuću pretvoriti u operativni stožer te da vam predstoji cjelodnevna sporadična pucnjava sa nekad miroljubivim susjedima. Ako imate kuću od Siporexa ili Y Tonga vrlo je vjerojatno da će zbog krhkosti materijala i razmjene vatre vaša kuća ubrzo biti pretvorena u gomilu prašine. Zato odmah upozorite policiju na tu činjenicu. Postoji i mogućnost požara ako za susjeda imate nekoga u znaku Bika. Ako slučajno ugledate mravojeda kako bezglavo tumara susjedstvom odmah upozorite policiju i savjetujte nadležne kako bi bilo najbolje da iz obližnje crkve specijalna policija hitno dovede jednog svečenika jer je mravojed iznimno osjetljiv na aure klera. Svečenika treba istjerati na brisani prostor za vrijeme pucnjave, dok je mravojed smeten pa neka on pokuša mravojeda utjerati u kavez ili nešto slično. Stanje će se stabilizirati za 19 dana kad Merkur izađe iz Djevice. Zdravlje je odlično samo ne pokušavajte spašavati ranjenog svečenika! Ljubav je moguća ali u kratkim i stravstvenim epizodama, u mračnim kutevima vaše kuće koja će vjerojatno biti u ruiniranom stanju. Vrlo vjerojatna nevjera zbog stresa.

DJEVICA (23.7. – 22.8.)
Ovo je razdoblje idealno za završavanje svega što ste planirali. Financijski ste u stabilnoj fazi i puni energije. Svi rokovi koje ste sami sebi zadali su ispoštovani. Jedini problemi koji bi mogli iskrsnuti proizašli bi iz eventualne činjenice da ste upravo izgradili kuću od Siporexa ili Y Tonga. Ovaj mjesec će biti vrlo prevrtljiv. Vi kao mirna i staložena osoba teško da ćete moći povjerovati što se oko vas događa. Ni u kojem slučaju nemojte tražiti utjehu od nekoga iz svečenićkih redova. Lako bi se moglo dogoditi da i vas i svečenika specijalna policija odvede na livadu po kojoj će, uz pucnjavu, lutati pijani i pojedinci pod teškom sedacijom. Vrlo vjerojatno će i vas smatrati pripadnicima klera te će se od vas tražiti da svojom aurom pokušate skupa sa pravim svečenikom utjerati podivljalog mravojeda u kavez. To se sve događa jer je Merkur u Djevici i mravojedi su tada izrazito agitirani. Samo što za razliku od svečenićke aure mravojed nije iznimno osjetljiv na vašu auru pa će se vrlo lako dogoditi da vas isti pregazi te nasrne na vašu novu kuću od krhkog materijala te će začas proći kroz nju kao miš kroz sir. Problem nije toliko u rupi koju će mravojed napraviti koliko u činjenici da će on sigurno privući vatru i policije i vaših susjeda u znaku Blizanaca što će sva vaša postignuća vratiti na početak. Zdravlje je loše aspektirano, moguće su duboke razderotine i prostrijelne rane. Ljubav nije baš u svom elementu.

VAGA (23.9. – 22.10.)
Ako ste se odlučili za dugo putovanje ovo je pravo vrijeme. Svijet oko vas kao da je poludio i najbolje što možete učiniti je da odete na neko egzotično mjesto. Ni u kojem slučaju nemojte ići u zemlje koje obiluju mravojedima. Zbog Merkura u Djevici mravojedi su izrazito agitirani i imaju nezaustavljiv nagon da svojim kanđama ruše termitnjake. Vi kao izrazito proračunata osoba sigurno niste napravili kuću od Siporexa ili Y Tonga nego od cigle ili betona. Stoga ne morate brinuti da će mravojed probiti zid vaše kuće. Ali vrlo je vjerojatno da će oklopnjak specijalne policije zbog meteža u vašem susjedstvu proći kroz vaše dvorište i svojom težinom aktivirati zaostalu savezničku avio-bombu od 250 kila te će vaša kuća biti pomaknuta nekih stotinjak metara u smjeru eksplozije uz minimalne šanse da se tamo ponovo posloži na isti način kako je bila posložena prije eksplozije. Stoga uplatite osiguranje i otputujte. A ako mislite zvati svečenika da vam blagoslovi kuću mogli biste se naći u velikim neprilikama. Obucite se u izrazito šarenu odjeću, na primjer havajske košulje tako da vas ni u kojem slučaju ne pomješaju sa svečenikom. Zdravlje odlično osim ako budete nosili tamne boje, tada su moguće višestruke prostrijelne i šrapnelske ozljede. Ljubav je u znaku šarenih boja.

ŠKORPION (23.10 – 21.11)
Ovo je vrijeme kao stvoreno za vas! Merkur u Djevici pokrenuo je lančanu reakciju događaja koji se vrlo lako mogu usmjeriti u smjeru koji vi odredite. Sad je trenutak da ostvarite svoje snove o promjeni svjetskog poretka. Iskoristite metež u susjedstvu i proglasite mravojeda žrtvom urote svjetskog kapitala i Vatikana, nagovorite neodlučne susjede raznih znakova da sa leđa napadnu policijski operativni stožer. Pošaljite svog agenta da nagovori policiju da iz kuće od Siporexa ili Y Tonga preseli stožer u podzemni bunker koji će te vi prethodno minirati. Organizirajte odrede koji će svakoga ko imalo sliči na svečenika skinuti do gola i uvaljati u katran i perje. Pokušajte pridobiti mravojeda za vaše ideje svojom karizmom, namamite ga u skladište građevinskog materijala Siporexa ili Y Tonga i pustite ga da tamo ruje dok mu se svi nagoni ne zadovolje. Proglasite Sovjetsku republiku u svom susjedstvu i borite se protiv raznih naoružanih frakcija, posebno onih u znaku Blizanaca. Strijeljajte sve pojedince koji su alkoholizirani ili pod utjecajem sedativa. Pokušajte se povezati sa drugim Sovjetskim republikama koje su osnovane oko drugih mravojeda i iskoristite period dok je Merkur u Djevici da barem stvorite Socijalističku Internacionalu ako i ne sam san komunizma.
Zdravlje odlično, slušajte glasove u svojoj glavi. Vrijeme za ljubav doći će tek nakon pobjede.

STRIJELAC (22.11. – 21. 12.)
Ovaj period je bremenit događajima koji su estetski vrlo upečatljivi. Ako ste artističke naravi u ovih 19 dana koliko će Merkur biti u Djevici, možete zabilježiti neke gotovo nadrealistične situacije. Najbolje bi bilo da se popenjete na neki visoki objekt, samo morate dobro paziti na nije od Siporexa ili Y Tonga jer je lako moguće da mravojed nasrne baš na njega pa da odozgo polako stavite na platno ili pretočite u stihove sav metež koji je nastao zbog ovog čudnovatog planetarnog aspekta. Ako na objektu na koji se popenjete naiđete na poveću grupu skrivenih svečenika odmah ih prokažite jer su oni jedini koji mogu kontrolirati mravojeda jer je mravojed iznimno osjetljiv na svečenićke aure, a i njihov životni poziv se sastoji u nesebičnom žrtvovanju za svoje bližnje pa neka onda stanu ispred mravojeda. U tom slučaju možete doživjeti raznorazna vjerska prosvijetljenja i zabiležiti ih te prenijeti budučim generacijama. Bilo bi mudro sa sobom nositi jednu poveću teglu punu mrava ako se slučajno nađete uživo baš sa mravojedom. Zdravlje je dobro, čuvajte se padova s visina. Ljubav će doći sa prvom izložbom.

JARAC (22.12. -20.01.)
Vas će oteti vanzemaljci te vas 6 mjeseci ispitivati o Siporexu i Y Tongu. Ako ste svečenik vjerojatno će vam putem analne sonde mjeriti frekvenciju aure i reagiranje raznih vrsta intergalaktičkih mravojeda na nju. Žao nam je, ali vi nećete biti pod utjecajem zodijačkog planetarija pa ne možemo točno predvidjeti što će vam se sve događati. Eventualno, ako ste američki državljanin, pokušajte zvati marince u pomoć.

VODENJAK (21.01. – 18. 02.)
Kao što narod kaže: voda ide na vaš mlin. Vaš znak ni na koji način neće biti obilježen svim ovim događajima koji proizlaze iz nesretnog položaja Merkura u Djevici. Stoga iskoristite ovaj period za zgrtanje materijalnih dobara koja u ovim kriznim vremenima gube na svojoj vrijednosti, a kad kriza prođe njihova će se vrijednost povratiti. Najbolje bi bilo da na brzinu izgradite veliki bazen od nekog lakog materijala kao što je Siporex ili Y Tong i u njega skupljate vodu koju ćete nakon ove kratkotrajne krize, nakon što cijela infrastruktura bude uništena prodavati po suho zlato. Ipak postoji vrlo mala mogućnost da mravojed naleti baš na vaš bazen tako da bi bilo dobro ako bi iznajmili četiri svečenika da na svakom uglu bazena čuvaju stražu jer je mravojed iznimno osjetljiv na aure svečenstva. Ali onda opet dolazite u situaciju da budete na udaru specijalnih snaga policije koje su u stalnoj hajci za svečenstvom pošto je ono jedini nacin da se usmjeri gnjev mravojeda. A ako se na vašem bazenu pojavi policija, lako je moguće da se pojave i škorpionsko-sovjetske snage koje će pokušati nacionalizirati vaš bazen. Izgleda da nekih čvrstih garancija ipak nema. Zdravlje – pazite na reumu. Ljubav se zrcali na površini vašeg bazena.

RIBE (19.2. – 20.3.)
Vi kao vodeni znak bi se u ovim fluidnim vremenima trebali vrlo lako snalaziti. Ali svi planeti govore da ste baš vi direktno povezani ili za proizvodnju ili za distribuciju ili za prodaju Siporexa ili Y Tonga tako da će se na vaša leđa svaliti sav gnjev vaših sugrađana kada Merkur izađe iz Djevice i stanje se stabilizira. Isto tako je vrlo vjerojatno da će mravojed preživjeti čitav ovaj period neozljeđen te da će ga na koncu pronaći kod vas te vas optužiti za terorizam i proglasiti neprijateljem naroda. A ništa neće moći spriječiti spontani linč kad u vašem podrumu pronađu stotinjak pripadnika svećenstva koji su mogli zajedno vrlo lako dovesti mravojeda u red jer je on iznimno osjetljiv na aure klera, a protiv stotinjak aura ne bi imao nikakve šanse. Zato vam preporučujemo da čim pročitate ovaj tekst uzmete putovnicu i otputujete na Island. Tamo nema mravojeda.
Zdravlje ovisi o rezervaciji karte. Ljubav je u vašem slučaju tek pusti san.


Post je objavljen 10.03.2005. u 03:46 sati.