Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/livno1

Marketing

Završena agonija livanjske košarke

Košarka na izdahu Troglavrođen KK Livno


Livno- Dugogodišnja agonija livanjske košarke završila je sramotno i ponižavajuće za sve one kojima je nešto značila. Troglav je naime zbog nedolaska na dvije utakmice odlikom disciplinske komisije izbačena iz Prve lige Herceg Bosne.
Posjetimo, godinu dana ranije zbog besparice odustao je iz najelitnijeg košarkaškog natjecanja u Bosni i Hercegovini. U samo dvije godine od respektabilnog prvoligaša do potpunog raspada kluba dovela je dugogodišnja suluda politika kluba te međusobne razmirice i netrpeljivosti unutar uprave. Svi kvalitetni članovi ili je pak mogući članovi povukli su se želeći sudjelovati u nečemu za što se vidjelo da ne može dobro završiti. Nerealne ambicije, trošenja novca na nepotrebna igrača pojačanja te elementarno nepoznavanje problematike sporta doveli su Troglav do situacije iz koje će se teško izvući.
U međuvremenu, dok na sve strane dužni Troglav čeka neke nove ljude i spasioce, svi kvalitetni igrači stvoreni u omladinskim pogonima završili su u drugim klubovima. Zbog neplaćanja obveza prema Savezu onemogućeno je natjecanje i omladinskim sekcijama, čime je praktički onemogućeno rad cijelog kluba. Kako bi omogućio djeci treniranje i natjecanje, trener Saša Grabovac zajedno sa roditeljima djece iz omladinskog pogona osnovao je košarkaški klub Livno. Osnivačka skupština dogodila se proteklog vikenda, a išlo se na to da u vodstvu novog kluba ne bude nitko od dosadašnjih članova uprave KK Troglava. Za sada je jedini cilj da djeca nastave trenirati te da se prijateljskim susretima osigura dovoljan broj utakmica. Trnovito je to, ali čini se i jedini mogući put da se livanjska košarka održi na životu.


Post je objavljen 10.03.2005. u 01:02 sati.