Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jelenasavojska

Marketing

Astro & Moda.

VATRENI ZNAKOVI.
Njih karakterishe sportski, praktichan, udoban, ali istovremeno i raskoshan stil odijevanja, koji oslikava kolerichan temperament pripadnika ove grupe znakova.

Ovan i Lav. Koketiranje sa sportskim, uniformisanim, lovachkim i ratnichkim elementima u outfitu najzastupljenije je kod Ovnova (npr. vole kaubojski stil).
S' obzirom na to da je, prema astrologiji, glava, kao dio tijela, pod ingerencijom znaka Ovna, karakteristichno za Ovnove je da posebnu pazhnju posvecjuju frizuri (Ovan je i plavusha Claudia Shiffer koja reklamira shampone i preparate za kosu), dok su sheshiri karakteristika drugog vatrenog znaka - Lava, i oni predstavljaju supstitut krune (Isidora Bjelica). Griva (chitaj: bujna kosa u vatrenim bojama) + kandze (chitaj: dugachki nokti) takodje su karakteristika vecjine dama rodjenih u znaku Lava.
Zatim, tu je i naglashen personality kroz dekolte, gola ledja, nagomilavanje masivnog nakita, sjaj brilijanta, krzno, nerc, a mushkarci vrlo mnogo pazhnje pridaju statusnim simbolima.
Kod pripadnika oba pola chesto su obavezne i sunchane naochare i gel u kosi. Ovnovima je fetish crveno, simbol adrenalina, i uopshte svi topli tonovi. Lav ima ingerenciju nad svim bojama sunchevog spektra (zhuto, narandzasto, boja zlata, shljashtecje, isijavajuche...), a upravo su to boje koje preferira u danashnje doba, npr, Madonna, a nekada su to radili francuski Lui-evi, Cezar, i uostalom, skoro sve carske dinastije i civilizacije sa sa hramovima i kultovima Sunca.
I za centre mode - Pariz i Milano, takodje bi se moglo recji da su u znaku Lava, jer su Francuska i Italija najtipichnije nasljednice rimske imperije, odnosno drzhave Lava.

Strijelac je malo odmjereniji, mada i on asocira na plemstvo, plavu krv i drushtvenu (i intelektualnu) elitu. Shodno tome, manje ekstravagancije i ekscentrichnosti, ali svakako i oni vole prvoklasne brandove.
Tipichno za njih je diskretno korishcjenje istorije (Versace). Obozhavaju Madjarsku, Shpaniju, egzotichne i luksuzne destinacije.
Omiljeni su im indigo, teget, magenta i ljubichasti tonovi. Chesto nose egzotichne tropske motive (papagajski sharene havajke) koji istichu potrebu ovog znaka za turizmom visokog ranga.
Mushke pripadnike znaka Strijelca karakterishe tezhnja ka jet-setu i playboyske sklonosti. Ponekad su prisutne sektashke i orijentalne uniforme (Hari Krishna).
Sve u svemu, veselo, zhivo, temperamentno ali istovremeno i dostojanstveno, privilegovano i glamurozno.


ZEMLJANI ZNAKOVI.
Kod njih dominiraju klasichni, umjereni tonovi koji vishe govore o kvalitetu materijala i istichu flegmatichni temperament Djevie, Jarca i Bika.

Bik. Venerin znak Bika prvenstveno trazhi prirodne i kvalitetne tkanine (svila, pamuk, lan) koji kozhi nevjerovatno prijaju i koji na diskretan nachin istichu erotichnost (Anna Oxa, Linda Evangelista).
Brand im je manje bitan. Pastelni tonovi su njihov zashtitni znak. Oni vole rozu, bezh, zelenu i plavu boju. Nishta eksplicitno i napadno. Obozhavaju marame, esharpe, shalove, a parfem u njihovom zhivotu igra znachajnu ulogu. Obozhavaju cvijetne aranzhmane, posebno ruzhe.
Mushkarci su takodje senzualni (Rudi Valentino), ali ponekad i sa chudnom tendencijom ka transvestitiji i egzibicionizmu (Rodman, Beckham).

Djevica posebnu pazhnju posvecjuje detaljima (Beyonce Knowles, Cameron Diaz), kao uostalom i njen Merkurov srodnik Blizanac (tashne, torbe, kapice, novchanici, rukavice, kishobrani...).
Ona koketira sa momcima, unisex i petarpanovskim trendovima.
Ponekad dolazi do pretjerivanja zbog neprepoznavanja drveta u shumi, pa rezultat bude groteskan (Michael Jackson).
Inache, chesta je asexualnost (Twigi, Mobi), melanholija (Greta Garbo, Mira Furlan), a i naochare su tu da bi istakle intelekt. Odgovara im jednostavan look koji odrzhava njihovu prirodnost, svjezhinu, chistocju, mladolikost (Richard Gere). Mnogima odgovara da nose sluzhbene uniforme ili da se odabirom garderobe sami uniformishu (patike, bijela majica, dzins). Madonna to ponekad chini, a na to je navodi podznak Djevice.
Bijela boja vlada, zhuta odrzhava optimizam, a zelena stimulishe.

Jarac. Askeza ali i strog stav odlikuju Jarca. Bicju koje tezhi samokontroli primamljivi su crni, sivi, bijeli, a eventualno drap, braon i teget tonovi. Za ekskluzivu biraju srebrno. Zapravo, boja im nije toliko bitna, koliko im je vazhna forma. Vazhni su im poza, dostojanstven stav, osjecjaj odgovornosti i mocj.
Zhene imaju pomalo ledeni look (Sade, Annie Lennox).
Mushkarac rodjen u ovom znaku voli klasichan stil, pomalo staromodan (Mel Gibson, Kevin Costner). Ponekad forsira androgini look. Odijela, sakoi, naramenice, trajni kvalitetni materijali, provjereni brandovi, slojevito odijevanje. Chesto sportski ali praktichno, takodje u dobroj mjeri uniformisano.


VAZDUSHNI ZNAKOVI.
Oni najbolje afirmishu modu kao drushtveni proces. Fetish im je vjenchanica ("vjechita" mlada Julia Roberts), a vole i balske haljine. Blizancu su trendy, chik i forsiraju mladalchki look, a Vodolije trasiraju trendove, bilo da izmisle neshto novo, bilo da prave fuziju postojecjih, gradecji tako svoj lichni stajling.

Blizanac obozhava sve shto je novo i ima srecju da to mediji dobro proprate (Zdravko Cholicj).
Zhene su pomalo mazne machkice: Merilyn Monroe, Kylie Minogue. Chesto se oprobavaju na vishe polja (Naomi Campbell). Zhenama su bitni detalji na rukama - prstenje, narukvice ali i tashne, olovke, kishobrani, chasopisi...
Boje intenzivne: zhuta, zelena, narandzasta, pink, a vole i pruge, tufne, brojke, slova, aplikacije fotografija...

Vage su uvijek lijepe i prijatne, pa chesto nije bitno shta cje obucji (Sting). Bitan je sklad. Elegancija u ovom sluchaju ima najvishe efekta.
Boja plava, u manje-vishe svijetlim tonovima, odlichna je u kombinaciji sa npr. bijelom.
Za Vagu je ormar fetish, ali takodje i ostali elementi pokucjstva. U njenom izgledu i nastupu sve je uravnotezheno, nishta pretjerano: od hoda preko make-upa do govora...

Vodolija. Kod nje nema toliko lavovske glamuroznosti, niti blizanachke kapricioznosti, ali ekscentrichnost i eksperimentisanje svakako jesu njene nadlezhnosti. Vodolije nisu previshe ekstrovertne, jesu komunikativne, ali su one zapravo najvishe voajeri. I tu pronalazimo uniformisanost u dzinsu, jednostavnost i originalnost, adaptabilnost. Prava Vodolija umije da odabere najbolje "perje" jer je vodjena nepogrijeshivom intuicijom, jer ona je najurbaniji znak.
Boje koje ona preferira jesu srebrna, bijela, tirkizna i razne nijanse plavog. Materijali koje cje Vodolija odabrati su chesto vjeshtachki: PVC, najlon... Skoro nikad se necje odluchiti za krzno, kozhu i uopshte materijale zhivotinjskog porijekla.


VODENI ZNAKOVI.
Svoju melanholiju i emocionalnost oni uvode i u prezentovanje svog izgleda (Elizabeth Taylor). Po onome shto vodeni znaci oblache, ljudi chesto mogu da pogode kako se u tom trenutku osjecjaju.

Ribe naprosto obozhavaju vunu i meke stvari, osobito ako su unikatne (mogu da potichu i iz kucjne radinosti). Veoma im je bitna obucja za koju "ne zhale pare" i rado se odluchuju za firmirane, skupe komade. Za dobar pad cipela, a osobito chizama, nije im teshko "zapaliti" u drugu drzhavu.
Njihovo odijevanje chesto karakterishe misterioznost (Sheron Stoun), ali i bizarno.
Kao i Djevica, i ona ponekad posezhe za detaljima, ali to chini na haotichniji nachin.
Ljubichasto, indigo plavo, tirkizno, boje mora, sanjarenja, morski motivi, perle, shljokice...

Rak je sav u tradiciji, navikama... Njegovo odijevanje chesto predstavlja nostalgiju za proshloshcju ili djetinjstvom. Rakovi vole karirane koshulje, sakoe, jakne, kachkete, kapuljache. Najvishe vole pidzame, papuche, kucjna radna odijela, a zimi ushushkavanje.
Zhene su majchinski tipovi - Lady Di.
Kao i Ribe, vole mlijeko, njezhno, udobno, pauchinasto. Preferiraju pamuk, svilu, flanel, lan, chipke... A shto se boja tiche, takodje vole njezhno - bijelo, srebrno, plavo...

Shkorpija. I Ribe i Shkorpije vole stvari koje karakterishe izrazhena erotichnost - donji vesh, podvezice, dekoltei, prorezi, i uopshte odjecja koja otkriva njihove drazhi. Ponekad umiju da budu i veoma napadno odjevene, ali njima to pristaje.
Takodje im nije strano odijevanje sa pechatom latentne agresivnosti. Vole kozhu, lance, kombat, shto sve kombinuju sa adekvatnim make-upom, tetovazhama...
Kada su boje u pitanju one biraju boje trule vishnje, crnu, petrojel plavu, zelenu, karmin crvenu.
On je ratnik, a ona vjeshtica i zavodnica.


Vasha malena sharena Ja. *:

Post je objavljen 09.03.2005. u 16:31 sati.