Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegy

Marketing

Nobl u Hrvata

Idem danas ulicom i ugledam pred sobom jednog psa i njegovog gazdu. Inače to baš i nije rijedak prizor, no siroto blago odmah mi je upalo u oči. Jer, iako je čini mi se riječ bila o dugodlakom hrtu (nisam stručnjak, ispravite me ako treba) pa se podrazumijeva pseća mršavost, ovo je, barem za moj pojam, bilo zastrašujuće. Siroti pas je toliko dug i velik, i toliko uzak da su mu se i kroz onu dlaku vidjele košćice. Baš sam pomislila da bih mu kupila pancete da se pošteno najede. Jer, od onih bobica kojim ga vjerovatno hrane, teško da zna što je dobro.
No, taj me «psić» inspirirao za današnji post.

Prvo, da bi bili moderni, ako već niste obavezno si nabavite psa. Jer to je danas definitivno «in». Nemojte slučajno uzet nekog slatkog malog štenca mješanca čiuvauve i vučjaka ili pudle i dobermana, ili nekog trećeg s klempavim ušima. Morate uzeti nekog s papirima koji košta najmanje 1000 eura (znate da smo već praktički u EU pa sam počela govorit njihovim jezikom :)). Ipak je bitno «ime». Ono, znate, mama Afrodita, tata Astor, djed Hercules, baka Venera ...

Drugo, da bi pratili trendove, morali ste ove zime biti na skijanju. No, nemojte misliti da je to dovoljno. Neeeee. Jer unutar ovog područja bitno je zadovoljiti neke kriterije. Znači, tu ne spadaju oni koji oduvijek skijaju, nego ovi novopečeni skijaši. Onda, obavezno to moraju biti skijališta zvučnih imena Val Thorens, Val D'Isere, Alta Badia, Cortina d'Ampezzo ... Vi koji ste bili na Platku, Sljemenu, Bjelolasici - zaboravite. I ono što je nužno je da ste to platili obročno. Znači, otplaćivat ćete to do ljeta minimalno.

Onda, obavezno morate ići na fitness ili neki sličan oblik rekreacije. Samo da bi bili moderni, morate to raditi 6 dana u tjednu, i morate tamo provoditi dosta vremena. Obavezno gledajući se konstantno u onim zrcalima i prateći kako vam iz sekunde u sekundu tijelo postaje sve savršenije. I tako do ljeta, kada će sve oči na plaži biti usmjerene samo u jedno - vaše predivno tijelo. Jedna grupa očiju će vas željeti, druga će vam zavidjeti.

Nezaobilazno je posjetiti jedan od mnogobrojnih kozmetičkih salona-kvarceraja. Naime, blijedoliki su odavno prestali biti moderni i odraz statusa bogatih. Zato morate biti preplanuli. I ako vam ona priučena «stručnjakinja» savjetuje da budete u sanduku 2 minute, vi ostanite 4. Za svaki slučaj. Usput obavezno napravite depilaciju svega. Osim glave. :))) Tu se ne prave razlike muško-žensko. Isto vrijedi za svih. Po ključu «ravnopravnosti» spolova. :))

Nadalje, nužno je svakako da imate novi auto. Ne pitajte zašto. Zato, jer mora biti novi. Bolje i novi BiloKojiIngo, nego nešto polovno. Ko je danas vidio biti moderan i voziti polovni auto? To je skoro sramotno i takvu opciju zaboravite ako želite biti faca. I nikako ne smije biti kupljen gotovinom. Mora biti na kredit. Što je to uopće gotovina?

E, sad, još vam samo trebaju jedne «prave» naočale za sunce. Znate one za koje se odmah vidi gdje su kupljene. I jedan mali dodatak, ako ste žensko: obavezne su štikle-špićoke. Znam da se mučite dok u njima hodate, jer to je nemoguće ne primjetiti, ali to je cijena koju morate platiti.

Tako, sad kad ste fino uređeni od glave do pete, možete uzeti psića, staviti na sebe svu (ne)navedenu opremu, posjesti se u opisani auto i otići do grada. Našli ste se sa nekim i pravi je trenutak da razmijenite iskustva sa skijanja. Jedino što još morate napraviti jest sjesti na terasu. To što je vani 7-8 stupnjeva i što vam zubi cvokoću nema veze.

Jedino je bitno biti nobl.


Post je objavljen 08.03.2005. u 20:40 sati.