Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mamanakvadrat

Marketing

ZLOSTAVLJAČI

On me samo ponekad udari- kaže moja mlada i lijepa frizerka, - ali inače je jako simpatičan.
Ja ju gledam u čudu. – Zašto mu to dozvoliš? I kada to «inače»?
Onda ona mene gleda u čudu. Ne vidi ništa loše da ju muškarac s kojim ne dijeli baš ništa osim ponekog pića u kafiću i sexa nakon toga, povremeno izmlati.
Stvarno, zašto žene trpe razno razna zlostavljanja kao da je to najnormalnija stvar na svijetu? Ne kužim ni one koje kažu da ostaju «zbog djece», jer bi baš zbog djece morali otići od tog bolesnika. Pa onda krov nad glavom… Krov ispod kojeg dobivaš batine i nije neka jača stvar. Financijska ovisnost… Gadno, ali zar nije bolje i čistiti stubišata i pošteno zaraditi neku kunu, nego trpjeti ? Sram? Kakav sram? I od koga?
Ali kad čujem te mlade, moderne, zgodne cure koje pričaju o «ponekom šamaru» kao o običnoj stvari, poludim.
Zašto dopuštaju tim bezveznjacima da upravljaju njihovim životima, da ih ševe, a onda tuku? Šta ih vezuje za takve tipove? Misle da će proći? Neće. Svaka mana se s godinama samo umnožava. Ako se sada često napije, živjet ćeš s alkićem. Ako te sada ponekad lupi, zlostavljat će te cijelog života. I tvoju djecu, također.
U toj suludoj igri, krive su i one koje to dopuštaju. Poludim kad čujem «tukao ju je godinama»! Godinama!? Može te udariti jednom ili dva puta ( jer su fizički, uglavnom jači) prije nego mu :a)okreneš leđa, b) zabraniš pristup, c) pozoveš policiju…Ali trpjeti godinama? Čekati da te uništi fizički i emocionalno ? Zašto?
Kažem to svojoj mladoj i lijepoj frizerki. Trebala bi cijeniti sebe, svoju mladost, imati samopoštovanje, a kretene zaobilaziti u širokom luku.

SRETAN VAM SVIMA DAN ŽENA !

Free Image Hosting by ZippyImages.com



Post je objavljen 08.03.2005. u 19:47 sati.