Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xantipasport

Marketing

Sport u mojoj glavi ili "Većini nepojmljiva shvaćanja"

Slušam u subotu radio. Najavljuje spiker utakmicu između Hajduka i Varteksa i ka prije utakmice će pustit pismu. Čitala sam nešto i kad sam čula pismu nisam mogla nastavit. Jednostavno, pa mi je mrak na oči. Očekivala sam, 'Poljudska vilo', 'Naprid bili', 'Nosi mi se bila boja', '11 morskih lavova' ili neku sličnu, a oni pustili preradu pisme posvečenu kome drugome nego Niki Kranjčaru. E pa puka mi film. Po čemu je to Niko Kranjčar sada toliko važan da mu je spjevano tri, četri (ako ne i koja više) pisme u ovih misec dana. Mislim, svaka čast momku. Barata s balunom, u reprezentaciji je, platili su ga milijin i po Eura, triba mu pomoć da se prilagodi... sve to stoji, ali ljudi moji ima toliko igrača koji su zaslužili ražnju, a zbog Nikine megapopularnosti je ne dobivaju. Zašto se neko ne bi malo posvetio njima, pa recimo napisa i uglazbio pismu Kali, Vejiću, Leki, Biščeviću, Grguroviću, Bušiću, Vučku, braći Vitajić koja su se sobro oznojila da bi napokon zaigrali u klubu u kojem su trenirali, pa Bartuloviću, Damjanoviću, Đolongi, Baliću, Praliji... i svima ostalima. Zašto se neko ne bi sitio Hajdukovih juniora koji su se pod trenerom Vulićem okušali u prvoj momčadi, a onda zbog ozljeda ili nezadovoljstva novih trenera nestali, Jelavića, Loze i drugih.
Ma zapravo, njima ne triba pisma koja će nosit njihovo ime i bit pivana njima u čast. Ipak bi to bilo malo previše kad bi svakom igraču posvetili pismu, ali da ih novinari malo fokusiraju i daju ima do znanja da nisu ništa manje vrijedni i dragi od Kranjčara bilo bi sasvim poželjno. Ipak, ne mogu ni psiholozi sve!
Mislija san na Hajduka
I dok sam tuđa mora tuka
Jer južnjačko je srce moje
a duša mi bile boje
Jer južnjačko je srce moje
A Dalmatinac čuva svoje...
Ovo je zapravo ono šta sam želila na ovom blogu. Komentari, razmišljanja, a ne rezultati. Rezultati su plod talenta, rada, želje, strpljenja ili pak novca, a doživljaj utakmice, igre, kluba i situacije u njemu i oko njega je ono što bi trebalo ispunjati srca navijača. To pak nije slučaj, al ni tema ovog posta. Zdravi, pametni i veseli bili! :) I nemote sad reć i Stipe (je) ima svoju pismu...

Post je objavljen 08.03.2005. u 15:25 sati.