Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sismis

Marketing

Narodotvorine i slepac na tankom ledu

Za vikend sam sišao u narod (pa siši!). Vratio sam se preporodjen neokaljanom prirodom našeg siromaška zemljodelca, pun utisaka kao burek kora. Uveče bi pevali oko vatre, a ja sam zapisiv’o značajnosti u svoj novi HP iPAQ hx4700 Pocket PC.

Pesma prva - Kad su stari svinje žirovali by village of Prkovići

Oj, kad su stari svinje žirovali, (2x)
Oj, debele su krmaće terali. (2x)
Oj, svinje moje bile bi debele, (2x)
Oj, da ste više žirova pojele. (2x)

Pesmu sam prepevao na francuski i poslao je njihovoj akademiji nauka (Académie Française). U toj akademiji članstvo je doživotno, jednom te prime i gotova stvar. Kao markica za prevoz koju država daje našim vremešnim sugradjanima (u Bgd. treba da napuniš 70 pa možeš da se voziš kol’ko ti duša ište). Pošto sam doznao da je jedan od besmrtnika promenio svetom u nedelju uveče na očnom odeljenju u bolnici Hôpital Européen Georges Pompidou u trecem arondismanu posle kraćeg bolovanja od jedne opake forme konjuktivitisa, te da je mesto upražnjeno, video sam priliku za sebe. Ja sam oportunista, što se kaže. Nisu pare u pitanju, ja volim da me obožavaju i onako, nefiskalno (nemoj da sad neki pametnjaković iskomenatriše „analno“, umreće od konjuktivitisa pa će mu biti žao!) .

Imao sam dosta muke da inostranom čitaocu prenesem sav nespokoj (u kom dršće njasvi), sablasnost i ceremonijalnu zlokobnost koji se sadrže u glagolu „žirovati“ pa sam se na kraju odlučio za „nourrissaient les cochons de glands“. Ako imate neko bolje rešenje, molim vas da mi javite.

Evo prevoda.

Ah! Du temps que les anciens nourrissaient les cochons de glands, (2x)
Ah! Les truies étaient grasses dans les troupeaux, avant! (2x)
Ah! Mes cochons, vous seriez gras ainsi, (2x)
Ah! Si vous aviez mangé plus de glands, aussi! (2x)

Evo još jedne. Izvinjavam se nepušačima. Izvinjavalm se osobama koje se gnušaju lanadi. Tražim pomilovanje od pušača Morave. Baba Deso, pomagaj, ako te ima.

Pesma druga - Sinoć mi je lane moje dolazio Mile by village of Bizovac

Sinoć mi je lane moje dolazio Mile, dolazio Mile

Donio mi lane moje 3 kutije Drine, 3 kutije Drine

U prvoj je lane moje šećer čokolada, šećer čokolada

A u drugoj lane moje puder i pomada, puder i pomada,

A u trećoj lane moje 3 poljupca mlada, 3 poljupca mlada


U tom selu gde sam bio seljaci su zaljubljeni u zimske sportove, pa često posle teškog dana na polju odmor nalaze na klizalištima, skakaonicama ili bob stazama. I ja sam, narafski, poželeo da se okušam. Evo primera šišmiševske upotrebe sklizaljki.



primer šišmiševske upotrebe sklizaljki iliti slijepac na tankom ledu

And here I rest my case.


Post je objavljen 07.03.2005. u 14:13 sati.