(vrijeme pripreme 5 minuta)
za 6 osoba: 1,5kg vrganja
6 češnja bijelog luka
4dl maslinovog ulja
2 žlice sitno sjeckanog peršuna
sol, biber
Vrganje ogulimo, operemo, ocijedimo i narežemo na tanke ploške.
Na zagrijanom ulju (2dl), pržimo 3 češnja bijelog(češnjaka) luka dok ne požuti, pa ga izbacimo iz tave. Na tom ulju pržimo vrganje 2 minuta na jakoj vatri, uz stalno miješanje; istresemo vrganje na sito(cjedilo) da se ocijede, a ulje bacimo.
Ponovimo postupak.
Vrganje posolimo, pobiberimo i malo posipamo peršunom. Pečemo ih u tavi iz koje smo prosipali ulje , na jakoj vatri, još 2 minuta.
Služimo posipano sitno sjeckanim peršunom .
Obožavam kuhati i ovi recepti koje vam poklanjam su toliko dobri i atraktivni, da ne mogu odoljeti da ih ne podijelim sa svojim čitateljima.
Post je objavljen 07.03.2005. u 15:09 sati.