Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijanmalcevic

Marketing

Picasso & Marshall

Bio sam u Malagi, a nisam otišao u Picassov muzej! Da, istina je. Jebi ga, shit happens. Nepovoljan splet okolnosti lošeg vremena (kiše koja luđački pada) i loše organizacije vremena (prekasni dolazak u centar grada) doveli su do toga da sam stigo do ulaza u Picassov muzej, ali nijesam imao vremena zakoračit unutra.

Image Hosted by ImageShack.us

Ako ikad odete u Malagu, nemojte ponovit moju grešku i ne posjetit Picassov muzej, koji je tamo dosta friško (otvoren je u listopadu 2003.) Za samo 8 eura možete vidjet stalni postav i neku aktualnu izložbu. Ova tu glupa sličica gore prikazuje zgradu (lijevo) u kojoj se nalazi muzej jednog od najvećih genija umjetnika 20. stoljeća. Dok sam tražio muzej mislio sam da ću naići na neku monumentalnu zgradurinu, da će sa svih strana vrištat putokazi 'Picasso sim, Picasso tam', a muzej se zapravo nalazi u potpuno neobilježenoj zgradi. Ja sam svoju priliku propustio, sljedeći puta morat ću se bolje organizirat, a do tada nema druge nego u virtualno razgledavanje.

Umjesto Picassa, otkrio sam i upoznao drugog umjetnika. David Marshall simpatični je Škot koji se 1961. i 1962. s motorom provezao od Kanade do Kolumbije, a onda se 1965. preselio na jug Španjolske, u neku selendru u brdima iznad Marbelle. Da budemo precizni, radi se o mjestu Benahavis.
Ako ikada budete u tim krajevima, otiđite malo gore, svi ste pozvani na cugu i druženje na Davidovom ranču i radionici. Osim u Benahavisu, njegova se djela mogu naći u galerijama u Berlinu, Briselu, Honfleuru (Francuska), Sevilli, Kopengahenu, Njujorku i na Floridi.
David je kipar koji uglavnom upotrebljava razne vrste metala, između ostalog upotrebljava i automobilski otpad pa ga rastaljuje i pretače u više-manje upotrebljiva umjetnička djela. Naime, većina stvari je napravljena za upotrebu u kućanstvu i uredu (npr. satovi, lampe, kvake, zdjele, držači boca...)

Image Hosted by ImageShack.us

Donji dio stolice napravljen je od ostatka bloka motora. Košta 2200 eura.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Post je objavljen 07.03.2005. u 09:01 sati.