Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/koks

Marketing

Abeceda vrućih zona


Između vas i vašeg partnera vlada savršen sklad u krevetu? Odlično, ali moglo bi biti još bolje, ako oboje imate dovoljno znatiželje i volje da istražite svaki centimetar svojih tijela.
Naime, na intimnim dijelovima tijela skrivaju se vruće i posebno osjetljive zone koje predstavljaju pravi izvor užitka koji možete otkriti zajedno s partnerom. No, nemojte zaboraviti da u seksu nema čarobnog recepta koji vrijedi za sve: temelj svake erotske igre mora biti razumijevanje i želja da zajedno otkrijete ono što vas najviše uzbuđuje


ZA NJEGA

Točka L: muški klitoris
Za ime ove točke zaslužna je Leslie Leonelli, seksologinja i psihoterapeutkinja koja ju je otkrila i istraživala. Nalazi se između mošnji i anusa, a tako je osjetljiva da je smatraju nekom vrstom "muškog klitorisa". Naime, čini se da se stimulacijom te točke može postići mnogo duži i intenzivniji orgazam. Drugim riječima, vrhunac i plimni val užitka prožimaju tijelo muškarca prije ejakulacije, a polako prestaju tek po završetku odnosa.

Točka P: erotska lavina
Nalazi se na srednjem dijelu međice (dio tijela između anusa i baze penisa), točno u ravnini s prostatom, žlijezdom koja čini dio muških genitalnih organa. Točka P stimulira lučenje veće količine prostatne tekućine (tekućine koja čini dio sjemene tekućine) te pojačava stezanje međice, čineći orgazam intenzivnijim i stvarajući efekt "lavine".

ZA NJU

Točka G: intenzivniji orgazam
Ovo je zasigurno najuzbudljivija točka: nalazi se na prednjoj stijenki vagine (iza stidne kosti), na oko 4 cm od ulaza u vaginu. To je mala spužvasta masa, vrlo slična šupljikavim tijelima koja ispunjavaju unutrašnjost penisa. Tijekom odnosa ispunjava se krvlju, te postaje nabrekla i vrlo osjetljiva. Zahvaljujući gustoj mreži živaca koji kontroliraju to područje, može izazvati mnogo intenzivniji vaginalni orgazam od onog koji je izazvan samo stimulacijom klitorisa. Kod 5 posto žena izaziva i takozvanu žensku ejakulaciju, to jest lučenje iz uretre (kanal kojim se mokraća izlučuje iz organizma) male količine tekućine koju proizvode žlijezda tkiva gdje se nalazi točka G.

Točka C: trnci užitka
Točka je smještena otprilike na polovici puta od anusa prema otvoru vagine. Za hipersenzibilnost te točke zaslužan je perinealni živac, koji prolazi ovim dijelom tijela i čini ga posebno osjetljivim, kontrolirajući i male i velike stidne usne te klitoris. Stoga stimulacija točke C znatno može povećati užitak. Istodobno uzrokuje podizanje mišića međice, olakšavajući kontrakcije stijenki vagine i omogućavajući nezaboravan doživljaj prilikom penetracije.

Točka AFE: otkriće novog milenija
Naziva se točkom AFE (Anterior fornix erotic), a otkrivena je početkom 2000., tijekom istraživanja koje je provela australska urologinja Helen O’Connell. Radi se o malom području smještenom u najdubljoj zoni prednje stijenke vagine, malo ispred vrata maternice. Drugim riječima, nalazi se u finalnom produžetku istog tkiva klitorisa i točke G te se stoga, kao i kod ove dvije zone, radi o iznimno osjetljivom području koje do neslućenih razmjera može intenzivirati osjećaj užitka pri spolnom odnosu. Prije svega, stvara osjećaj ispunjenosti koji može znatno povećati kvalitetu ženskog užitka.

Točka K: erotski trokut
Ustvari, postoje dvije točke K i otkriće njihove osjetljivosti povezano je s najnovijim spoznajama o anatomskoj strukturi klitorisa: ovo malo ispupčenje čini samo jednu desetinu većeg tkiva koje se proširuje na vanjske genitalije i vaginu. Dvije točke K nalaze se upravo u toj zoni: smještene su ispod malih usana s obje strane klitorisa, a s njim tvore neku vrstu erotskog trokuta.




Post je objavljen 06.03.2005. u 16:20 sati.