Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vinkovci

Marketing

Goli kuhar

Evo veselo i zdravo prduckam. Nije samo sto se zabavljam prduckajuci, al
ovako zdravo nisam prdijo ne pamtim, a uz to i aromaticno pa sam odlucijo
podijelit ovo zadovoljstvo sa vama kako bi i vi veselo i zdravo prduckali.
Pa da krenem, za ovo ukusno jelo koje cemo nazvat:

VISE VRSTA GRAHA SA SPAGETIMA

potrebito vam je slijedece:

-nekolko ribara(ovisi o kapacitetu)
-grah iz konzerve u slanom rastvoru(nekolko vrsta)
-spageti(talijanski, a kaki drugi)
-saka ociscenog cesnjaka, a ako nema moze i saka bijelog luka
-nes bibera medju prstima
-cetr-pet glavica ociscenog crvenog luka
-sol
-mljevena crvena aleva paprika
-po kile domace slanine sapunjare(fala Blues)
-vatrostalna prozirna tepsija, dublja
-osoba koja ce dezurat kraj rerne(u mom slucaju to je moj tata koji se
dobrovoljno prijavijo na natjecaj)
-zlica vegete

Ovo je jelo samo za muskarcine, a ne za pickice.
Postupak priprave je slijedeci: zubima skinete cep sa ribara pa srknete po
litre naiskap nemicuci donju ni gornju usnu, zatim crveni luk koji ste nozom
isjeckali stavite u serpu da se dinsta na ulju, a za to vrijeme srknete i
drugu polovinu ribara te otvorite novu bocu.
Stavite kuhat spagete u drugu serpu, a kad se luk dobro izdinsto dodate vise
vrsta graha u slanom rastvoru te sitno nasjeckanog bijelog luka,
bibera,nasjeckane sapunjare i crvene paprike te to dinstate na laganoj
vatri jos neki desetak minuta.
Zatim ope srknete ribara i vec kuhane spagete pomjesate sa sadrzajem koje
ste dinstali i to sve metnete u vatrostalno prozirnu dublju tepsiju.
To sve zapecete u rerni na neki dvjesto stupnjova ako imate sporet cija je
rerna gravirana na dvjestosedamdesepet, a ako je manje gravirana onda
odbijete posotak i dobijete potrebitu tenperaturu.
Da materijal nebi zagorijo u rerni odredite dezurnu osobu koja ce nadgledat
proces pecenja(u mom slucaju to je moj stari koji se kao sto sam reko
dragovoljno prijavijo)
Male tajne velikih majstora kuhinje:
-ako vas natjera pisat za vrijeme pravljenja ove ukusne poslastice nemojte
prat ruke ni prije, a ni poslije pisanja, uzitak je veci
-ako nemozete prdit izvadite nekolko komada graha iz slanog rastvora te
konzumirajte.
-nemojte zloupotrebit novostecenu vjestinu
-nemoj cuvat samo za sebe ovaj recepat, vec to podjeli sa bliznjima.

Dobar tek i prduckanje
Vas goli kuhar


Post je objavljen 05.03.2005. u 15:07 sati.