Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magica

Marketing

Wicca VS. Visoka magija

Da se razumijemo, nemam ništa protiv nijedne od njih.
Prvo da razjasnimo zašto se Wiccanska magija naziva nižom vrstom magije, a visoka magija…pa visoka..

Ako idemo po imenima i sami ćete shvatiti da je Visoka magija jača….što i je istina. Mnogi su se i će se protiviti, ali istina je da se Wiccanska magija ne može ni mjeriti s Visokom.
Ako si ''poganin'' i ne vjeruješ u kršćanskog ili židovskog Boga onda je wiccanska magija savršena za tebe…
Wiccanska magija se uglavnom sastoji od jednostavnih čarolija, uključujući Voodoo (iako on nije uvijek jednostavan) a 2 glavna božanstva koja se štuju su Božica Majka (nju se prati kroz 3 faze: proljeće – mlada djevojka, ljeto – majka, jesen – baka) i Rogati Bog (on simbolizira reprodukciju ljudi i životinja) . Od Rogatog Boga potječe izgled Sotone tj. sve što je u doba (dok kršćanstvo nije postojalo) predstavljalo dobro sada predstavlja zlo…
Što se tiče Visoke magije ona se bavi kršćanskim / židovskim Bogom i njegovom hierahijom (ili kako god se to već kaže) ako ne vjeruješ u Boga onda ovo nije za tebe..

Nemoraš vjerovati u bibliju da bi vjerovao u Njega…ionako je biblija pisana rukom čovjeka a ne Boga i toliko se često mijenjala da više i ne liči na bibliju pisanu na grčkom ili hebrejskom.

Isto vrijedi šta se tiče Wiccanske magije, ne moraš vjerovati u njihove Bogove, jedino moraš imati vjeru u magiju što bacaš.
Sada koju odabrati ovisi o tebi…ali nemoj misliti da možeš samo tako uzeti knjigu ili papir i samo tako baciti nešto što će se ostvariti….polako….vježbom do savršenstva


Post je objavljen 05.03.2005. u 13:34 sati.