Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

E da je muda…

Tu i tamo kroz medije primjećujem oprezno ispipavanje terena, ono što se kaže - pipanje pulsa naroda za skorašnji posjet prvog ´komšije´. Valjda i taj posjet (kao izgleda i sve ostalo u ovoj zemlji u zadnje vrijeme) ovisi o onom datumu pa nam je razvoj situacije još čekati, ali ako se povoljnim ozračjem okuraži - eto nama Koštunice u goste, eto nama Voje. A tada kada ´visoki gost´ dođe - e ljudi da je samo muda…

Da je samo muda pa sred Zagreba, pod punim paradnim ceremonijalom, onako sve u fino, diplomatski uljuđeno -
zasoliti ´visokom gostu´ pamet. Da ne kažem nešto drugo.
Da je samo muda. Pa iskoristit tu malu povlasticu, tu mrvu imaginarne regionalne nadmoći, taj kolko-tolko bijedno bolji vanjskopolitički položaj Hrvatske u Europi i svijetu, u odnosu na ´komšiju´ - pa mu to natrljat na nos.
Da je samo muda. Pa sve onako demokratski uljuđeno ošinut ga dobrosusjedski benevolentno (jel´tako ;) i nadmoćno ga tucat u mozak (eno na, isto nisam izdržala ne reć´;)… pa mu onim sitnovezom po mozgu prebirati… sve onako dirli-dirli… kao što je nekoć valjda samo Baloković violinu majstorski gudio… Da je samo muda
Spočitnuti Voji oštrim diplomatskim riječnikom - sve one recentne (ali i starije) događaje štetne za interese same Srbije i Crne Gore u odnosu na regionalnu stabilnost, uključivanje u Europsku uniju, kao i za razvoj dobrosusjedskih odnosa s Hrvatskom i sve ostale slične fraze koje uljepšavaju sranja koja naš ´komšija´radi...
Da me se ne bi krivo shvatilo, ni naši pametnjakovići ne prave izrazito mudre poteze, pa ne zagovaram zaoštravanje odnosa sa susjedima (ništa osim konstantnog dijaloga ne dolazi u obzir) – no neke gluposti koje Srbija radi, ni slučajno ne smiju proći bez opomene! A ako itko u svijetu danas ima pravo vladajuću nomenklaturu Srbije pozivati na red, pored BiH – to je Hrvatska. Hrvatska, kao i BiH, na opomene Srbiji ima pravo!
Pa već zamišljam kako bi to bilo… da je samo muda: Pa Vojo, ne valja vam to Vojo… Ne valja vam, pa šta to radiš crni Vojo!?! Izjednačit četnike i partizane!?! E pa crni Vojo ne može to tako, ti bi sa šajkačom u antifašističku Europu, e pa ne može to tako Vojislave! No pasaran!!!
…i još, kao slučajno pod banom Jelačićem dok se kavica pije: E Vojo, Vojo, i ti bi nama Dražu pod bubrege prodavao, jeli!?! E Vojo kriva ti Drina!! Kukavni Vojo, ni Draža ti kod nas - no pasaran!
…i još: Pa kakav si ti to predsjednik Vojo kada ne možeš kontrolirati svog MVP-a, ha Vojo!?! Nije valjda da se Vuka bojiš he-he, a Vojo? Šta si ti – Crven-šajkača!? Ajde, popravi to – nemoj da ti taj četnik svašta baljezga, ajde kara-Vojislave…
…i još: Pa crni Vojo, nesretni Vojo – pa šta su ti oni ´skupštinari´ trebali!?! A!?! Aj sad ti to meni objasni nesretni Vojislave – šta su ti oni redikuli trebali e ja mislim da ti nisu trebali Vojo nesretno dijete!!! Potrudi se pokazat´da ti nisu trebali, jesi čuo!!!
…i još: Pa šta to radiš u Vojvodini Vojo?! Šta to radiš mojim Bunjevcima, ha?! Pa ne može to tako Vojo – ti bi njima i vlastitu TVemisiju zabranio, vlastiti jezik!?! Nemoj da se i meni pred Europom razveže jezik, jesi čuo?! I zato Vojonju pagadi!
…i još, kao slučajno dok se prolazi kraj Zida Boli zaskočit ga sa starim setom bolnih pitanja: A gdje su naši nestali Vojo? Što se radi na tome? Ha? Što je s našim poginulima? Gdje su naši nestali?!?

E da je jaja! Ali jaja nema! Nema jaja, majku im – eno u Petrovoj nestalo svih 500 komada! Hoće li se ipak naći koje za naše visoke dužnosnike? Za našeg drIvu i Stipu?
Il´je Carla baš sva polupala? ;)

P.S. vidim da su najavili posjet iranskog predsjednika Hatamija; na Iran svi narajcani, mi do 17og sjebani, od 17og odjebani – mislim da će idući tjedan biti khm, khm… zanimljiv ;)


Post je objavljen 04.03.2005. u 20:32 sati.