Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijanmalcevic

Marketing

Razglednice iz Marbelle i Suncane obale

Evo tek treci dan kak sam u Spanjolskoj docepao sam se kompjutera (tastatura je njemacka pa kao sto se vidi nema rvackih slova), pa ajde da posiljem nekoliko virtualnih razglednica u moju jadnu napacenu Rvacku koju jos uvijek napadaju negativni Celzijevci, dok se ja ovdje preseravam na plus 15.
Ajde da vam malo olaksam, priznat cu da upravo pljusti ko iz kabla i temperatura je tek oko deset, pa je sve usrano i jedva cekam da se maknem nekam na suho.

Marbella

Do Spanjolske, tocnije do erodroma u Malagi, u srijedu sam stigao samo sa pola sata zakasnjenja, sto je zaista bilo ugodno iznenadjenje od Alitalije. Cak sam za gablec dobio i dva kolaca, ne znam kak se zovu, ali spadaju u vrh gastroponude na europskim avijonskim linijama.
Malaga i Marbella dva su najpoznatija mjesta Suncane obale (Costa del Sol), ali ima tu jos puno manjih mjesta koja su mi cak i draza. Marbella je bogata, usminkana, u marini stoje jahte bjelosvjetskih milijardera, Malaga je veliki grad, srediste citave regije, pa mi bas i nesto nije turisticki privlacan. Najsladja su manja mjesta, npr. Fuengirola, Estepona, Torremolinos, u kojima ces najprije uhvatit pravi duh Spanjolske i njezinih stanovnika.
Okolisem prevladavaju bezbrojni bezlicni apartmani, a kako je trenutno gradjevinska, a ne turisticka sezona, sve je presarano s dizalicama i poluizgradjenim zgradurinama. Evo prilike za nase Bosance da ponude svoj gradjevinski talent i u inozemstvu.
Medju tim mastodontima masovnog turizma nalaze se pak krasne bogataske viletine s bazenima i desetak golferskih hotela. To je recept i za Lijepu nasu, jer badava se kurcimo Dubrovnikom i lijepim morem i preseravamo po novinama kaj svake prijestupne godine u neku nasu marinu svojom jahticom svrate Bernie i njegova svita, kad nemamo nikakvih sadrzaja koje bi ponudli bogatasima i privukli ih da svoje pare ostave nama.

Image Hosted by ImageShack.us

Odsjeo sam u hotelu Villa Padierna, koji se odnedavno nalazi na listi grupacije The Leading Hotels of the World. Medju 420 hotela nema nijednog hrvatskog.


Villa Padierna

Image Hosted by ImageShack.us

P.S. nemam pojma kaj se dogadja u Hrvatskoj, a moram priznati da me bas boli k... za to, sve dok se veceras ne vratim. Povremeno se cujem sa zenom i kceri, znam da su zive i zdrave i to me veseli. Kupijo sam im poklone i jedva cekam da ih vidim, izgrlim i izljubim.



Post je objavljen 04.03.2005. u 10:05 sati.