Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/madmoiselle

Marketing

Kada sam ja to postala glupa...






idem u gimnaziju koja sama po sebi da ga j...nudi pre opširno znanje.Znanje ko znanje i gradivo kao gradivo prosječan čovek sa prosječnom inteligencijom svakako može savladati no problem hrvatskog školstva je želja za kvantitetom a ne kvelitetom.Zacjelo je bolje imati gro predmeta koje će samo rijetki uspjeti savladati kako spada dok mi ostali ćemo se boriti sa matematikama,kemijama i fizikame,neki sa jezicima dok oni nenadareni za kronološko postavljenje godina muku će mučiti sa povijeti. Nekima je problem i tjeslesni,jer isto tako da ga jebeš nemogu svi napraviti pedeset trbušnjaka niti skočiti dva i po metra u dalj.
Svi od nas očekuju da postanemo novi Einstajni ili Marie Curie, ...
Meni doma nikad nisu previše čačkali po školi, ali zato svi drugi jesu. Od mene,doktorskog djeteta uvijek su drugi očekivali da ću biti najbolja,da ću rasturat u izvanškolskim aktivnostima ...i da baš znate išlo je to u osnovnjaku,dok u osmom nisam pukla i zastranila sastrane. Došla je srednja i matiša mi nije išla i eto izgubila sam se u prosječnosti koji sam tek nedavno prezirala više no išta. Nema ti goreg kada si zapravo samo broj..niti si najgori niti si najbolji,tebi ostaju mrvice koje pokupe ona manjina koja je na putu da postane einstein i M.Curie.
Mislim da školstvo treba korjenitu preobrazbu u kojoj bi svaka mrvica dobila ono malo što joj pripada, da svatko izabere ono što bi želio raditi i slušati teme koje ga zanimaju,jer sve što radimo a neradimo svojom voljom vodi nas prema dnu. Ponekad sam stvarno luda sto sam glupa pa uvjek ispadnem blesava.
I.




Post je objavljen 03.03.2005. u 18:11 sati.