Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 9. puta - Zagreb 02. 03. 2005.

Bio je ovo dan zanimljivih partija za listu u 'Velebitu'.
Krenulo se s dvije partije. Tomi izaziva Mladena za prvo mjesto, a Siniša Robija za treće. Prije je završila ova druga. Robi je dobro držao prednost od startnih devet prednosnih kamenčića. Siniša uspijeva u dva kuta nekako izvući seki-oblike i prilično anulirati prednost Robija. Na kraju za sitno, uz samo 1,5 poena, pobjeđuje i mijenja Robija na trećem mjestu.
Mladen protiv Tomija traži komplikacije, kako bi smanjio prednost startnih osam kamenova. Uspijeva podjeliti interese, da istovremeno tretira nekoliko slabosti u Tomijevoj postavi. Rezultat toga je pad Tomijeve grupe i hvatanje velikog prostora. Satisfakcija Tomiju je tek život druge ugrožene grupe, uz samo pet životnih poena. Liči na trampu, ali je ustvari čista Tomijeva 'pljuga'. Ovim zahvatom riješen je pobjednik. Mladen je ovaj puta obranio prvo mjesto na listi.
Damir i Marijan krenuše malo kasnije dolaskom Damira. I ta je partija potrajala. Igrali su u većoj prostoriji, pa nisam vidio razvoj, jer smo mi igrali u separiranom dijelu. Svako tolko odlazi Siniša do njih, nakon što je završio svoju partiju, i izvještava nas ostale o stanju. Kaže kako još uvijek Damir nije vidio rušenje grupe, a tek ono jednom: 'Ipak ga je srušil.' Dolaze nedugo nakon toga i Marijan i Damir i kaže Damir: 'Ja 52, on 49.' Pitam ja: 'Tko crni i kolko na ploči?', a Marijan ko iz topa: 'Ništa na ploči.' Sve nas je, tim top odgovorom, lijepo nasmijao. Crni je bio Damir i izgubio je, unutar komija, za 3,5 poena.
Stigao je i Zvonko i odigrao sa svojim učenikom Robijem za drugo mjesto uz 9 prednosti. Lijepa partija i pobjeda Zvonka za 19,5 poena. Robi potom odlazi kući. Danas je imao jake partije i, nažalost, dva poraza. Bit će bolje!
Slijedi najjači okršaj dana, za vrh liste, između izazivača Zvonka i branitelja Mladena uz dva prednosna kamenčića. Bila je to 'super fighterska' partija. Tu se napadalo sve što se moglo, pa čak i ono što se nije moglo. Kada stiže do nekog izjednačenja, Mladen ide napadački dalje i preko mjere, pa i sam gubi interesna područja. Na kraju bijaše 3,5 poena za Zvonka, koji je u samom kraju izgubio nekoliko poena, ali na njegovu sreču ipak ne previše. Na kraju, kao i obično, kada izgubi, Mladen konstatira: ' Trebao sam samo mirno odigrati bez upadanja i dobio bi partiju. Ovako sam nametao nekoliko kamenčića u njegov prostor i nisam uspio napadom, a na kraju mi falilo samo 3,5 poena. Nerazumno!.' Ode Zvonac na vrh liste. Bravo Zvono!!!
Tijekom partije za vrh Siniša je odigrao dvije partije braneći treću poziciju. U prvoj je tijesno obranio mjesto od Tomija za samo 2,5 poena, a u drugoj, zahvaljujući pogreški Marijana, pobjedio istoga za 18,5. Marijan nije dobro računao slobode i izgubio grupu, kojom je trebao rušiti Sinišine kamenove, što je velika količina poena.
Dakle, više od polovine partija je završilo razlikom ispod 4 poena. Znači li to porast kvalitete igre?

Pregled današnjih rezultata:
Za 1. mjesto: M. Smud - T. Baotić ( 8 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 33,5 poena razlike )
Za 3. mjesto: S. Zadjelović - R. Jovičić ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 1,5 poen razlike )
Za 5. mjesto: D. Kovačević - M. Sviličić ( 2 prednosna kamena ) 0:1 ( 3,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: Z. Bednjanec - R. Jovičić ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 19,5 poena razlike )
Za 1. mjesto: M. Smud – Z. Bednjanec ( 2 prednosna kamena ) 0:1 ( 3,5 poena razlike )
Za 3. mjesto: T. Baotić S. Zadjelović ( ravnopravno ) 0:1 ( 2,5 poena razlike )
Za 3. mjesto: M. Sviličić S. Zadjelović ( ravnopravno ) 0:1 ( 18,5 poena razlike )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 02. 03. 2005.
1. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
2. Mladen Smud 3. dan Velika Gorica,
3. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
4. Robert Jovičić 22. kyu Zagreb,
5. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
6. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
7. Damir Kovačević 14. kyu Slavonski Brod,
8. Mato Taušan 24. kyu Zagreb,
9. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb,
10. Igor Krtalić 25. kyu Osijek
I jedna mala ispravka. Upozorio me Damir, da je Igor ustvari varaždinski student iz Osjeka, koji povremeno dolazi u Zagreb na go, ali je ustvari iz Slavonskog Broda, a živi u Osjeku.
Do slijedeće srijede
bl. Muradenu


Post je objavljen 03.03.2005. u 09:01 sati.