Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uspjeh

Marketing

The Aviator - film o čovjeku koji je ostvario svoje snove

"Neki ljudi sanjaju budućnost. On je svoju izgradio."

U najavi ovog filma piše da je to priča o legendarnom američkom milijarderu i ekscentriku Howardu Hughesu, sinu slavnog teksaškog izumitelja koji mu je ostavio u nasljedstvo bogatstvo koje je Hughes nekoliko puta tijekom života riskirao i višestruko povećavao. Zapravo, to je priča o čovjeku koji je kao dječak imao snove i koji je te snove i ostvario.

S druge strane film pokazuje što znači moć novca i što se sve sa novcem može napraviti. Howard Hughes nije mario za svoje bogatstvo. Ono mu je pružalo lagodan život i davalo vrijeme da se posveti stvarima koje je želio i volio raditi u životu, a to je bilo snimanje filmova i avioni.

Ovo je izuzetna priča o vjeri u uspjeh i želji da stvari ispadnu onakve kakve ih očekujemo. Howard Hughes je nekoliko puta tijekom života riskirao cijelo svoje bogatsvo i ulagao ga u projekte za koje je vjerovao i želio da uspiju unatoč tome što su ga drugi uvjeravali da je to suludo i nemoguće. Za njega nije bilo bitno koliko nešto košta i koliko vremena je potrebno da bi se to ostvarilo - jedino je važno bilo ostvariti cilj, postići ono što je naumio. Protiv protivnika i konkurencije koja je igrala prljavo borio se istinom i iskrenošću. Znao je što želi i kuda ide, bio je spreman preuzeti sav rizik i vjerovao je u uspjeh te je zbog toga i postao uspješan i jedan od najbogatijih ljudi.

Ovaj film jako dobro ilustrira što znači sanjati velike snove, što znači ciljati visoko, vjerovati u sebe, preuzimati rizik i ustrajati čak i onda kad je najteže. Prikazuje okrutnost životnih okolnosti, podvale i ismijavanja od strane drugih kao i borbu protiv vlastitih tjelesnih mana. Film prikazuje snagu vizije i goruće želje za uspjehom. On je iskustvo koje otvara um, daje nadu, motivira i potiče na djelovanje. Pokazuje nam što je sve moguće te da svatko može dobiti sve što god poželi ako to stvarno jako želi i ako je spreman platiti cijenu i ići do kraja bez obzira na ono što drugi kažu.

Meni osobno najviše se dojmila zadnja rečenica u filmu (izgovara je mladi Hughes još kao dječak) a koja je odredila njegov život i koja je temeljno načelo uspjeha u bilo kojem području na kojem djelujemo. Moramo točno znati što želimo i tek onda imamo šanse da to i dobijemo (pod uvjetom da i djelujemo u pravcu tih želja).

Post je objavljen 03.03.2005. u 00:33 sati.