Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

18. Turnir go-sekcije O. Š. 'N. Hribara' – Velika Gorica 01. 03. 2005.

Dolaze pomalo i poneki novi na go u ovoj školskoj go-sekciji. Razbolio se jedan od najuspješnijih, Petar Jelušić, ali je tu po prvi puta Karlo Muhar. Vidim zanimljivo mu, a i bilo je odmah i pobjeda do prvog zarobljavanja. Došao je ponovo i Kristian, živo srebro.
Bio je ovo dan pretjerane razigranosti. Peckanja i ometanja u igri na pretek. Patrik, najozbiljniji među njima, je imao problema, jer su se nekako zakačili ometati baš njega. Smeta mu to, pa im je valjda to baš zanimljivo. Bilo je upozoravanja s moje strane, ali bez vidnoga rezultata. Nisam ja neki autoritet za red i vladanje. Što se igre tiče, to je OK, ali provođenje reda.... To je nešto sasma drugo. Išlo je to do toga da sam morao upotrebiti stegovno oduzimanje bodova u krajnjem rezultatu. Po bod su tako izgubili Stjepan i Kristian. Jednu partiju sam morao prekinuti zbog pričanja sa strane i pokrenuti je ponovo. Naravno, u takovim slučajevima, uvijek je netko oštećen.
Već na startu iznenađenje. Domagoj nekako nevoljko javlja rezultat, na način, da je dobio jednu partiju, a igrao je dvije atari goa s Karlom, kojem je ovo prvi puta. Ja njemu: 'A trebali ste igrati dvije.'. Na to on, onako kao usput: 'Ma zarobio mi je jednoga. Nisam vidio. Lako je njemu zarobiti samo jednoga.' 'Ali ti si kyu, Domagoj.', ja njemu. Uzeo Karlo u slijedećem kolu partiju i Patriku, pa i obje Kristianu. Zaustavio ga tek Lovro. E, Karlo će slijedeći puta trebati za pobjedu zarobiti barem dva kamenčića. Ide na 2. internu kategoriju.
Domagoj pobjeđuje. Nema Petra. Stjepan je bio blizu pobjedi, ali u zadnjem kolu nije vidio da mu Domagoj zarobljava ogromnu grupu kamenova.
Lovro je, po običaju došao na drugi školski sat rada go-sekcije, ali je ipak došao do 4 boda.
Bilo je podosta partija goa na 13x13, a nekima još nedostaje vještine, pa se više razmišljalo. To je utjecalo na sporije odvijanje natjecanja i na tek četiri odigrana kola. Nije lako, ali će tako biti sve lakše, jer ćemo naučiti neke nove vještine. Da bi vidjeli ljepote s druge strane brda, treba se popeti na brdo.
Pogledajmo sada turnirsku tablicu.

4. interne i jači su igrali go na 13x13, a atari-go na 9x9 prema kategoriji ostali. Atari-go je igran po dvije, a go po jednu. Sistem odabira parova i izračuna redoslijeda je bio švicarac.
1. Domagoj Kralj 25. kyu, 7 bodova i sos 17
2. Stjepan Švigir 25. kyu, 5 bodova i sos 18
3. Patrik Pervan 5. interna kategorija, 5 bodova i sos 16
4. Karlo Muhar 1. interna kategorija, 4 boda i sos 19
5. Lovro Blagaić 4. interna kategorija, 4 boda i sos 11
6. Denis Mešić 4. interna kategorija, 3 boda i sos 17
7. Petar Mandarić 4. interna kategorija, 3 boda i sos 13
8. Ivan Ćosić 3. interna kategorija, 3 boda i sos 11
9. Kristian Sambol 1. interna kategorija, 2 boda i sos 16
Nove kategorije: 2. interna kategorija: Karlo Muhar
Slijedeći utorak nastavljamo. Kaže Kristian da će pozvati još svojih prijatelja, koji do sada nisu igrali go.
bl. Muradenu


Post je objavljen 02.03.2005. u 09:42 sati.