Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igorthespirit909

Marketing

APACHE

Najpoznatiji i najeksponiraniji helikopter na svijetu.Naravno da nije najeksponiraniji samo zato sto je ljep nego zato sto je do prije par godina bilo najmocnije oruzje na frontu.Ne samo da je bio jak nego i neprijatelja nebi ostavio ravnodusnim ako je morao okolo jurisat u nekom tenkicu!
Kao sto rekoh apache je specjaliziran u gadanju oklopnih vozila.Zahvaljujuci modernoj tehnologiji operativan je danju i nocu.Nocu uz pomoc termovizijskih senzora koji biljeze razliku topline koji isijava oklop tenka i okolno tlo odredi metu a zatim raketom ( najcesce AGM-114 popularno zvanom i "Helfire" ) koja je laserski navodena pogada metu!Uz "Helfire" projektile kojih moze ponjet 16 naoruzan je i sa 30 militarski top te lansere za rakete kalibra 70 mm.
Jedna od njegovih glavnih vrlina je mocni oklop te uz to i velika sigurnost posade( pilot i kopilot )!Oklop moze izdraci nalet rafala 23 milimetarskog zrna te poveca mogucnost prezivljavanja posad pri vertikalnom padu od 47 km/h.
Naravno kao i svako drugo vrhunsko oruzje i Apache je dozivio par novih verzija u kojima mu je dodana nova tehnologija kao npr. radar iznad glavnog rotora te pojacana snaga oba motora!
Naravno nasa vlada ce jos dosta dugo moc sanjat o skupini borbenih Apacha jer to nije visenamjenski helikopter nego klasicni jurisni helikopter pa uz njega treba jos par vrsta helikoptera za mogucnost obavljanja svih operacija!
Dobila ih nasa vlada ili ne Apache ce jos dugo pretstavljati model dobrog ratnog helikoptera te predstavljati strah i trepet neprijateljima Amerikanaca i njihovih saveznika!
Do sljedeceg freak clanka
POZDRAV!
Lord Spirit




Nadam se da vam se ove dvije slike nece pre dugo otvarat jer se nadam da drugi imaju malo brzi internet a sad je i popularizacija ADSL u Hrvatskoj!

Post je objavljen 01.03.2005. u 21:47 sati.