Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

8. Zimski otvoreni go-turnir 2005. Go kluba 'Velika Gorica' – 26. 02. 2005.

Uobičajen dan u tjednu, subota, uobičajeno vrijeme, uobičajeno mjesto, uobičajen turnir. Već pri dolasku prvih dolaze i najave, da neki neće doći. Gripa i viroze ne posustaju.
Vrijeme za igru je bilo 30 minuta po igraču uz byo-yomi 15 sekundi za potez. Komi u egalu je bio 6,5 poena. Sistem odabira parova i izračuna redoslijeda je bio švicarski.
Od škvadre prve generacije mladih Velike Gorice došla je Tajana. Voli ona ovu igru! Nažalost, danas joj nije išlo posebno dobro. U drugom kolu je naletjela na zahuktalog Mladena, a na kraju i na još zahuktalijeg, u ovim turnirskim uvjetima, Sinišu. Bila su joj to dva poraza i sa 50%, zauzima četvrto mjesto.
Bilo nas je ukupno osam, što je za ove uvjete dobro. Odigrali smo četiri kola.
Ovaj puta je Siniša bio nepobjediv. U prva dva kola je, sa devet prednosti, odradio pobjede protiv Marcele i Petra. U trećem kolu on dobiva devet prednosti od Mladena. Uspijeva držati prednost početne postave, u toj partiji, do kraja. Na većinu sumnjivih situacija odgovara osiguranjima. Na kraju Siniši ostaje dovoljna razlika za pobjedu od 11,5 poena. U zadnjem kolu ima još jednu jaku prepreku, Tajanu. Tajani se osjeća slabija forma i radi nekoliko pogrešaka, što Siniša dobro koristi i pobjeđuje i nju i sa pobjedama u svim svojim partijama na ovom turniru, Siniša osvaja turnir. Bio je ovo njegov prvi osvojeni turnir. Bravo Sike!!!
Marko Vračan je u prvom kolu izgubio od Tajane i potom redom dobiva slijedeće tri protiv predstavnika nove generacije mladih: Marcele, Stjepana i Antonia. Sa osvojena tri boda osvaja treće mjesto, prestigavši Tajanu, od koje je izgubio.
Gornju polovinu turnirske tablice zauzeli su stariji igrači i igrači i igračice starijih generacija mladih. Druga polovina, od petog do osmog mjesta, pripala je novoj generaciji mladih. I ovaj puta je Antonio bio najuspješniji od njih, sa osvojena dva boda. To je razlogom daljnjeg napredovanja u kyuu.
Zanimljiv je podatak, da je Marcela imala daleko najuspješnije protivnike. Svi protivnici su joj bili iz gornje turnirske polovine. Njen sos je bio čak 12, a sljedeća po sosu je Tajana 10. Dakle, cure su ovaj puta imale najteže protivnike. Nije bilo namještanja, već sve to ispade po sistemu odabira, švicarcu.
Petar i Stjepan su nas morali napustiti kolo prije kraja.

Konačni redoslijed turnira je bio:
1. Siniša Zadjelović 10. kyu, 4 boda i sos 6,5
2. Mladen Smud 3. dan, 3 boda i sos 8,0
3. Marko Vračan 10. kyu, 3 boda i sos 4,5
4. Tajana Tumpa 7. kyu, 2 boda i sos 10,0
5. Antonio Pavlović 24. kyu, 2 boda i sos 8,0
6. Petar Jelušić 24. kyu, 1 bod i sos 6,5
7. Marcela Kovačić 24. kyu, 0 bodova i sos 12,0
8. Stjepan Švigir 25. kyu, 0 bodova i sos 6,5
Nove kategorije: 23. kyu: Antonio Pavlović
Slijedeće subote 05. 02. 2005. smo već na 9. Zimskom. Biti će to vrijeme kada se u Košicama igra Europsko prvenstvo za mlade. Nažalost bez nas. Nema love.
bl. Muradenu


Post je objavljen 28.02.2005. u 10:31 sati.