Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vicoblog

Marketing

Bush i Berry zaradili Zlatne maline

Američki se predsjednik 'proslavio' u Mooreovom Fahrenheitu 9/11, dok je u kategoriji najgore glumice 'priznanje' osvojila Halle Berry za naslovnu ulogu u filmu Catwoman.

Dobitnici Zlatnih malina za najgora filmska ostvarenja tradicionalno se proglašavaju večer uoči dodjele Oskara, ove godine već po 25. put. O dobitnicima odlučuje 675 članova Fondacije Zlatna malina, a radi se uglavnom o pripadnicima filmske industrije, filmskim kritičarima i filmofilima s područja Los Angelesa.
Osim Golden Raspberry Award koju je zaslužila Halle Berry, film Catwoman odnio je također i neslavnu titulu najgoreg filma godine, režirao ga je najgori redatelj, i to po najgorem scenariju.
George W. Bush nije samo najgori glumac godine, koji je 'nagradu' zaslužio svojom 'glumom' u dokumentarnom filmu Michaela Moorea, već američki predsjednik čini i jednu polovicu najgoreg filmskog para, zajedno sa svojom državnom tajnicom Condoleezzom Rice, također u Fahrenheitu 9/11.
Iz tog dokumentarca stižu i 'nagrađeni' za najgore sporedne uloge. Maline su, naime, pripale američkom ministru obrane Donaldu Rumsfeldu i pjevačici Britney Spears.
Na vječnoj listi dobitnika Zlatnih malina, međutim, i dalje je neprikosnoven Sylvester Stallone, koji ih je u dosadašnjoj karijeri sakupio deset, uključujući i prigodnu za najgoreg glumca stoljeća. Na listi ga slijedi Madonna koja ima devet Zlatnih malina.


Post je objavljen 28.02.2005. u 12:00 sati.