Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

18. turnir go-sekcije 'Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica' – 24. 02. 2005.

Osjećam se već dobro. Išijatikus je prestao s provokacijama. Terapija antibiotika traje, ali sam normalno poketan. Krenuo sam put Centra.
Škvadra se sakuplja. Izgleda da se stvara situacija za zanimljivo nadmetanje. Marina Šimag uzima rokovnik i počinje upisivati natjecatelje za turnir. Skrenuo sam joj samo pozornost na uredno zapisivanje. Sve je bilo OK. Ovaj puta je Adil stigao malo kasnije nego inače, ali tu je.
I ovaj puta se igrao atari-go prema kategoriji na ploči 9x9, po dvije partije međusobno. Sistem odabira parova je bio švicarac.
Najzanimljiviji susret startnog prvoga kola je bio između Ivana i Božene. Bilo je nerješeno 1:1. Švicarski sistem odabira parova nas vodi dalje zanimljivim susretima, jer po njemu najuspješniji stalno igraju međusobno, ali ne po dva puta.
Već u drugom kolu se susreću dva jedina kyu-igrača na turniru, Adil i Darko. Adil pobjeđuje. Marina ostvaruje i drugu pobjedu, ovaj puta protiv Predraga.
Treće kolo donosi pravi derbi. Adil uspjeva pobjediti i Marinu i sada sam vodi na tablici. Slijedeći mu je na redu Ivan. To je inače susret većeg rizika. Bilo je 20 sati, a to je vrijeme za moj antibiotik, pa sam otišao popiti ga. Bilo je nakratko, ali vrativši se vidim da nešto nije u redu. I Ivan i Adil gledaju druge partije. Pitam ih kako su završili, a ono i jedan i drugi govore da neće igrati s njime. Nešto se desilo i oni optužuju jedan drugoga, ali bez dizanja tona i tenzija. Izgleda da im ključa u dubini. Na to ja njima, da ću morati zapisati rezultat 0:0, a to je obostrani poraz. Obojica su bili zadovoljni time. Nakon toga su oba nastavili normalno s igrom u slijedećim susretima natjecanja.
Adil je do kraja pobjedio još Boženu, Ivanu i Predraga i osvojio prvo mjesto. Na drugom je mjestu bila Marina. Imala je bod manje, jer je u međuvremenu igrala nerješeno 1:1 s Darkom. Darko je bio treći, a Ivan tek četvrti. Po bod manje su redom iza Ivana Božena, Predrag, Ana i Fabijan.
Grupa mlađih je bila na Velesajmu, pa su se vratili oko 20 sati. Večerali su, a potom se neki zaželjeli i goa. Tri kola prije kraja nam se pridružio Jakov, a kolo iza njega i Tomislav, a i Mateja, koja je cijelo vrijeme bila tu uokolo. Oni nisu imali dovoljno vremena, za sakupiti veći broj bodova, pa je njihovo kasnije uključenje razlogom nižeg mjesta na konačnoj ljestvici.

Pogledajmo konačni redoslijed današnjeg natjecanja:
1. Adil Karupović 25. kyu, 12 bodova i sos 49
2. Marina Šimag 7. interna kategorija, 11 bodova i sos 51
3. Darko Dolenac 25. kyu, 9 bodova i sos 49
4. Ivan Dugić 7. interna kategorija, 8 bodova i sos 54
5. Božena Horvat 7. interna kategorija, 7 bodova i sos 54
6. Predrag Nišević 7. interna kategorija, 6 bodova i sos 52
7. Ana Pavleković 6. interna kategorija, 5 bodova i sos 47
8. Fabijan Budek 5. interna kategorija, 4 boda i sos 48
9. Ivana Šimag 6. interna kategorija, 4 boda i sos 41
10. Jakov Sudar 7. interna kategorija, 4 boda i sos 14
11. Tomislav Vrbančić 6. interna kategorija, 4 boda i sos 5
12. Mario Krznarević 1. interna kategorija, 3 boda i sos 37
13. Mateja Vidić 2. interna kategorija, 1 bod i sos 20
Tijekom zanimacije atari-goom bilo nas je trinaestoro u igri. Tu mislim na one koji su se natjecali, a bilo je i onih koji su promatrali, a i onih koji su vodili aktivnost. Bilo je zanimljivo, a biti će nam tako i slijedeći četvrtak.
bl. Muradenu


Post je objavljen 28.02.2005. u 09:01 sati.