Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Zakon i red?

Pravosuđe ove lude zemlje naše protežira - pedofile? Kakav uostalom zaključak izvući i kako objasniti činjenicu da, vrlo brzo nakon slučaja Čuček, ponovo imamo priliku svjedočiti oslobađanju još jednog starog pedofilčine. Da je pravosuđe u kurcu? Definitivno jest. Ovaj put nije riječ o svećeniku vjeroučitelju, već je ´samo´ riječ o učitelju tjelesnoga. Naime, nakon što je dotični 60inešto godišnji profesor tjelesnoga iz Dubrovnika – silovao svoju 14godišnju učenicu, sud ga nakon 2 godine otpušta u svijet sa sljedećim obrazloženjem (pazi sad): s obzirom na njegovu poodmaklu dob, a i s obzirom da se preselio - ne vjerujemo da će ponoviti počinjeno djelo! Koje, usput rečeno, po sudu - nije bilo uz prisilu, te ne podpada u silovanje već - zloupotrebu položaja!

Pa tko je ovdje lud!?! Ne znam kako vrlom sudu nije palo na pamet da dotičnog pedofilčinu ta ista ´poodmakla dob´ nije uopće spriječila da to isto silovanje i počini. Ne znam kako vrlom sudu nije palo na pamet da sama relokacija pedofilčine neće izmijeniti i vokaciju pedofilčine. Ne znam kako vrlom sudu nije palo na pamet da je spolni odnošaj sa djetetom/maloljetnikom baš silovanje ako je silovatelj punoljetnik koji psihički i fizički manipulira nezrelom žrtvom. Ne znam kako vrlom sudu nije palo na pamet da - koristi pamet. Stvarno ne znam.
Priznajem da s nevjericom pratim što se ovih dana/godina događa u hrvatskom pravosuđu, i čisto ne znam bi li plakala ili glavom u zid tukla. Ovaj slučaj sa razmaženim makarskim balavcem koji je na licu mjesta ubio dvije srednjoškolke, ispunjava me gorčinom. Još jedno biserno obrazloženje hrvatskog pravosuđa – da mali potječe iz društveno dobro situirane obitelji koja mu je omogućila studiranje u inozemstvu (ubij pa studiraj! to bi mogao biti novi moto hrvatskog obrazovnog sustava) – i da zbog toga kaznu treba smanjiti sa ionako bijednih 2,5 na - 2 godine… Kako to nazvati? Lakrdijom – eto kako. Ne znam po kojim mjerilima vrli sud ocjenjuje društveno dobru situiranost neke obitelji? Po jačini mercedesa kojeg ćaća kupi svom razmaženom derištu?
Zatim cijela ta medijska buka oko onih otmičara malog Zagorca, ne kažem da ih ne treba potrpati u zatvor, što se mene tiče - kriminalci neka trunu, ali da se radi o nekom siromašnom ocu bauštelcu i njegovom otetom anonimnom djetetu – tko bi za njih čuo? Pa kao rezultat svega, s jedne strane pedofilčine odlaze anonimni i nekažnjeni, a s druge - neko rvacko kvazi-podzemlje samo zato što ima državne veze – opće je TVpoznata stvar. Kao i uvijek, izgleda da je u ovoj zemlji samo veza bitna.
Jedno ludo američko pravosuđe npr, takvo-kakvo je, puno mana i nedemokratskih sranja – kad se dočepa pedofila, zlostavljača, ubojice i sličnih, ne pušta ga iz svojih kandža makar se na kraju optužnica svodila na neplaćenu kaznu za parkiranje. I još se ovaj može tuć´nogom u guzicu ako umjesto na stolici završi na doživotnoj (osim ako nije M. Jackson?). A mi u Hrvatskoj – sve po 2 godinice… maksimalno. Naše je pravosuđe javna sramota. A pravda uistinu slijepa. Sodoma i Gomora, ruku pod ruku.

Nikad nisam odobravala i ne odobravam ku-klux-klanovska čoporativna okupljanja i strasti podivljale mase spremne na linč (sjeti se splitske Rive, a zatim ove zadarske ´konvencije´ branitelja – pa povuci paralelu), ali kad pedofile puste lišo… ljudi! Ljudi!!! Poludim!!!


Post je objavljen 27.02.2005. u 19:15 sati.