Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mrtvimacak

Marketing

ANANASOVA KLETVA

tri puta utipkavam krivi pass, nije mi jasno, ali nastavljam dalje, username, pa pas... mater, opet po trecu puta upisujem username umjesto passworda.

mora da je sve to posljedica odlicnog alkoholiziranja jucer.

oh yeah.

nego, citam tabloide:

'limenka ananasa odrzava tajnu aferu s osobom u plavoj pidjami s printom raketa! skandal potresao naciju!'


zahvaljujem lossos na inspiraciji ili prilici da bezocno plagiram. kako zeli.

LIMENKA

ta limenka ananasa je odmah u pocetku bila cudna, drugacija od svojih srodnika. metal se previse glatko svijao pod mojim dosadnim otvaracam za konzerve. kao maslac na teflonskoj tavi pritisnut drvenom kuhacom, zavodljivo se izmicao i otkrivao slatkasti tropski miris. miris ananasa.

nije proslo dugo, 20 s otprilike, prvi komadici ananasa klizili su niz moje grlo, kao sto rekoh u postu nize, vise kao zamjena za tekucinu, nego prava potreba za necim vocnim i slatkim.

OBSESSION

pratila me po cijeloj kuci. od kuhinje, do dnevne sobe, pa na kat u moju sobu, slijedila me poslusno i u sestrinu jazbinu. cekala me i na balkonu kod bacanja jastuka koji nikoga nisu pogodili. polako se dosuljala u prizemlje i smjestila se na stolu pokraj lapa. zlobno - limeno se cerekajuci u komadicima, navlacila je vilicu za sobom.

NENADANI ODLAZAK

limenka je uskoro bila prazna, spremna da krene na put za vjecna smetlista. ostavljajuci kletvu jeftinog konzerviranog ananasa na onoj koja je u plavoj pidjamici s printom raketa besposleno puzala iz prostorije u prostoriju.

sve je pocelo polako, kao virus ebole koji se polako siri kroz zrtvu, jos nesvjesnu opasnosti. u tonu dana, slusala sam the cure i billyja idola, razvrstavala muzicku kolekciju, pjevusila i vracala tepihe na mjesto, postavila stol i tada je sve krenulo.

KLETVA

nisam mogla gledati hranu. pripisala sam to gladovanju na koje sam bila prisiljena protekla tri dana jer nije bilo toplih obroka, samo sendvici od poli salame, a nisam htjela kuhati. jedan zalogaj, krumpira, drugi i u vremenu kad bi treci usljedio, vec sam grlila wc skoljku.

dan se nastavio u tom tonu. sklupcana u fetalni polozaj na omiljenoj fotelji uz lose filmove, proklinjala sam dan kad je ta limenka napustila svoje mjesto u supermarketu.

NESRETNI KRAJ

nisam na kraju otisla van. noc se spustala na moju dusu i uvukla se duboko u mracne zakutke u kuci. "subota je, a ja sam kod kuce", ponavaljala sam tonuci u san u 22:34.


Post je objavljen 27.02.2005. u 13:07 sati.