Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tajnica

Marketing

Domaći medenjaci


Sastojci

350 g Bijelog brašna
muškatni oraščić
2-3 žlice meda
1 žličica cimeta
100 g oraha ili badema
2 žlice ruma
2 jaja
200 g šećera
150 g maslaca

praška za pecivo
limunova korica
Za premazivanje:
bjelanjak


Postupak:
1. Prašak za pecivo ravnomjerno dodajte brašnu, pa zajedno s maslacem narezanim na listiće dobro izmrvite.

2. Dodajte šećer, jaja, rum, mljevene orahe, cimet, med, ribani muškatni oraščić, naribanu limunovu koricu i sve dobro izradite.

3. Tijesto mora odstajati na hladnome mjestu najmanje 1 sat, a zatim oblikujte veće valjke koje ćete izrezati na ravnomjerne komade veličine oraha.

4. Oblikujte kuglice, složite ih na namašćeni lim, malo spljoštite, premažite bjelanjkom i ukrasite polovicom badema ili oraha. Pecite na temperaturi od 220°C oko 15 minuta.




Post je objavljen 26.02.2005. u 19:28 sati.