Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Go-problem broj 36.

Uspio sam ozdraviti do petka. Nekako me na to tjerao i termin za problem na blogu. Bolest svašta može, ali u blog nebi smijela.
Vjerojatno primjećujete veliku sličnost između ovoga i prošloga problema. Bijeli kamenovi stoje na istim sjecištima. Jedino je postava crnih malo izmjenjena. Ove male razlike nas upućuju u značaj upravo po njima u postavama. U ovom slučaju je bitno uočiti slobodu na C4, koje nije bilo u prošlom problemu. Očito je poboljšanje za bijeloga, jer sada i ova dvojka na C3 i D3 ima slobodu više. Kako će se sada crni nositi s time, a problem kaže da crni i ovako hvata bijele kamenove. Tu je kao razlika i dodatno osiguranje vanjskog štita jednim crnim kamenom na J2. Je li to tu da bijelom onemogući prijetnju bježanjem preko G1? Zanimljivo. Ajmo mozgovci! Crni igra prvi!
Već znate da je rješenje ovdje u ponedjeljak, a do onda uživajte u problemu.
A sada redovne najave za vikend.

Nastavlja se serija velikogoričkih vikend-turnira. Na redu je 8. Zimski. Počinje u 10:30 u subotu 26. 02. 2005. u 'Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži Velika Gorica' u Zagrebačkoj 90. Pristup je slobodan za sve igrače goa, taman došli s Marsa, naravno, ako im nije zakonom sprijećena sloboda kretanja, ali o tome brinu drugi. Baš bi bila fora da dođe jedan i da se prijavi, ali se bojim da bi moral proći karantenu, ne samo zbog nas, već i zbog sebe, jer ovdje vlada gripa i viroze. Znate kaj? Skoro sam siguran da se go igra i negdje drugdje u svemiru, pa čak možda i u nekim drugim svemirima i strukturama nećega, ako postoje odnosi koji daju životne karakteristike.
Tresnul sam i ostal živ – e, što ti je blog!!! Finta za one koji misle da je ovo zeka....
Blogočitateljstvo štovanje i do ponedjeljka kada, pored rješenja problema, ide izvješće sa rada go-sekcije Centra od prošlog četvrtka, te najavljeni 8. Zimski iz VG.
Bl. Muradenu


Post je objavljen 25.02.2005. u 19:35 sati.