Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

18. turnir go-sekcije O.Š. 'J. Habdelića' – Velika Gorica 21. 02. 2005.

Poslije posla odoh do liječnika i nazivem Zvonka, da danas preuzme Habdelić. Uhvatila me neka viroza i sav sam ko potrgan. Zvonko prihvaća.
Vidim po rezultatima sa rada go-sekcije, da niti tamo nije baš nešto mnogoljudno bilo. Znam da Mateja smotalo nešto slično meni, jer nije ga bilo ni u subotu na turniru. Pa, zar da proglasimo virozu i gripu pobjednicima. A, jok! Ne može Mladen, može Zvonko!
U grupi kyueva starta četvorka. Tu je neizostavni Antonio. On je u ovoj konkurenciji bio nepobjediv. Dobio je baš sve partije. Potvrdio je dobru formu od subote, kada je osvojio 24. kyu i uvjerljivio je osvojio prvo mjesto. U prvom krugu je Lucia pobjedila Marcelu, ali joj je Marcela uzvratila pobjedom u drugom. Da se izbjegne djelidba mjesta odigrale su meč do dvije dobivene partije u kojem je pobjedila Marcela sa 2:1. Tako je Marcela druga čime potvrđuje dobru formu od subote kada je i ona osvojila 24. kyu, kao i Antonio. Hana igra svaki drugi ponedjeljak i to prvi školski sat, što joj satnica omogučuje. Ovi mladi kao da su joj malo odmaglili.
Pogledajmo sada redoslijed tabelarno.

Igrao se go na ploči 13x13. Sve partije su bile ravnopravne uz komi 3,5 poena.
1. Antonio Pavlović 24. kyu, 5 bodova
2 i 3. Lucia Prvonožec 24. kyu i Marcela Kovačić 24. kyu po 2 boda
4. Hana Lović 25. kyu, 0 bodova
Meč za treće mjesto:
Marcela Kovačić - Lucia Prvonožec 2:1
Interne kategorije su igrale atari-go sa zadatkom zarobljenih kamenčića kolika im je kategorija. Tijekom dva školska sata se mijenjao broj natjecatelja. Igrana su tri kruga, kao tri razna turnira i na kraju su bodovi zbrojeni. Najveće šanse za veći broj osvojenih bodova su imali oni koji su dulje igrali, što je pozitivan stimulativni čimbenik za rad u go-sekciji. Pogledajmo krajnji redoslijed.
1. Stjepan Pavlović 3. interna kategorija, 11 bodova
2. Robert Mišković 3. interna kategorija, 8 bodova
3. Bruno Mišković 1. interna kategorija, 6 bodova
4. Nikolina Bažić 1. interna kategorija, 3 boda
5. Nino Horvat 2. interna kategorija, 2 boda
Nove kategorije:
4. interna kategorija: Stjepan Pavlović
2. interna kategorija: Bruno Mišković
Stjepan polako slijedi starijeg i jačeg brata Antonia. U ovoj skupini je pobjedio Stjepan, ali ne tako uvjerljivo kao njegov brat među kyuevima, ali dovoljno da i to bude uvjerljivo. Ide on sada na jaču 4. internu kategoriju. Robert je drugi, ali na trećem, njegov brat Bruno, kreće na prvu jaču kategoriju i tako osvaja 2. internu.
Slijedeći ponedjeljak smo opet u Habdi, nadam se u brojnijem sastavu, jer gripe i razne viroze ćemo valjda savladati. Sve ovo napisah ja, ali odradio je Zvonac. Sve to čekalo je ovaj petak, da se digne na blog. Bolje ikad nego nikad.
bl. Muradenu


Post je objavljen 25.02.2005. u 17:28 sati.