Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plejadablue

Marketing

Izvor

Danas mi je ilpostino rekao: Ljubav izvire odasvud ... samo treba znati gledati …i u pravu je.

Ljubav je izvor života i život sam.Da li je uvijek prepoznajemo u sebi i oko sebe,da li je prepoznajemo u drugim ljudima? Koji je to trenutak kad božanski titraj nečije ljubavi osjetimo u sebi,kad prepoznamo vibraciju i sami postajemo njen živi izvor koji je našao svoje jezero?

Ljubav je jedna ali ima tisuće lica, tisuće pojavnosti i nedvojbeno je najčudesniji i najfascinantniji fenomen čovjekova svijeta.. svemirski i božanski, uvijek ponovno otkrivan i tumačen i uvijek jednako i zadivljujuće tajanstven. Sve što o ljubavi znamo su samo odgovori na dio pitanja, na mali dio pitanja od beskonačno mnogo koja još nisu niti bila postavljena.

Što je onda ljubav?..pitao je orpheus u svom komentaru na moj post o razumijevanju.Naravno,ljubav se prepoznaje, samo kad hoćemo i znamo gledati, jer ona je neodvojiva i od govora i razgovora kao i od poezije jer po svojoj uzajamnosti stalno zahtjeva kreativnu komunikaciju, a komunikacija je takva samo kad postoji razumijevanje..razumijevanje drugog bića i njegove istinske prirode, njegove suštine. To razumijevanje ne ovisi o pojavnom obliku ljubavi.. može to biti ljubav djeteta, partnera, prijatelja.. pa i da bismo osjetili ljubav prema prirodi moramo prvo s tom prirodom uspostaviti komunikaciju.

U pokušaju odgovora na pitanje – što je ljubav, malo etimologije.U grčkom za nju postoje četiri riječi: philia-sklonost, težnja; eros – strast, čežnja; agape – nadahnuće, milost; storge –slaganje, zadovoljstvo s nekim. Sve potječu iz istog izvora (kao i latinski amor..ili libido)..nepoznatog svemirskog izvora kojeg nije lako razumjeti, kao ni suptilne razlike svih njenih imenovanih pojavnosti.. jednostavno – izvor energije svemira u nama.

Ne mislim, naravno da sam pronašla nijedno novo pitanje niti odgovor, svi mi uvijek tražimo ponovno i opet pronalazimo odgovore..i opet ćemo se pitati – što je onda ljubav? Jedan od odgovora je svakako – izvor života..i sigurna sam da svatko tko ovo čita ima stotine vlastitih odgovora.


Post je objavljen 24.02.2005. u 15:28 sati.