Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/marijanmalcevic

Marketing

Čuvala nas murija, krimos prijetio bombom

Evo opet zanimljive situacije vezane za crnu kroniku.

Naime, Večernji je jutros sat i pol bio pod jakom zaštitom jakih snaga MUP-a jer je neki sitni krimos telefonski prijetio da će nam bacat bombe po firmi.
Radi se o Goranu K. (30), kojeg su jučer u firmi uhvatili kak' krade laptop. Predali su ga policiji, iz koje je rečeno da se radi o tipu otprije poznatom po imovinskim deliktima i drogi. Također se sumnja da je počinio još neka kaznena djela. To je sve lijepo napisano u jednoj maloj vijestici u Večernjaku.

Krimos nije dugo bio pod nadzorom organa reda, jer su ga obradili (baš lijep službeni izraz) i pustili ga odma' kući. Mislili su ga pozvat poslije na razgovor u vezi drugih kaznenih djela. Takva je, vele u muriji, uobičajena procedura sa sitnim kriminalcima.
Međutim, kad je Goran K. danas vidijo tekst u novinama razljutio se pa je odlučio biti grub. Nazvao je u Policijsku postaju Trnje i policajcu kojeg je dobio rekao da će baciti bombu na redakciju Večernjaka.

Zvao je i kod nas, a ja sam imao "čast" da se oko 10.30 javim na njegov poziv. Tip se predstavio kao taj o kojem pišemo, zamjerio nam je što smo objavili tekst i tražio da mu odam ime autora teksta. Nakon toga zaprijetio je da će nam doć' u firmu "jebat majku". Luđaka nisam baš preozbiljno shvatio pa sam sve okrenuo na šalu i odgovorio mu da ako je jebanje u pitanju, mi smo za seks uvijek spremni. Nešto se nacerio i poklopio slušalicu.

Baš u to vrijeme policija nam je opkolila firmu, a portiri su dobili njegovu sliku i molili boga da ne dodže. Ja sam dao izjavu policiji i nastavijo radit.

Gorana K. su u međuvremenu našli u nekom stanu na Trešnjevci, a oko 11.30 su ušli u stan i uhitili ga. Navodno im je rekao da je prijetio u afektu, da baš nije razmišljao o tome što radi. Očigledno nije razmišljao, jer da je razmišljao možda bi se sjetio da je za kazneno djelo prijetnje smrću (Kazneni zakon, članak 129.) moguća i kazna do jedne godine zatvora.
Hm, kakvo nam je pravosuđe, možda dobije mjesec dana.

Post je objavljen 24.02.2005. u 12:05 sati.