Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/seve

Marketing

Dnevnik o Sevi kod Lokasa

Dnevnik kaže da je Severina na televiziji pokazala visok stupanj medijske osviještenosti... štogod da to znači...

U emisiji koju na HTV-u vodi Joško Lokas pojavila se javna osoba o kojoj se u posljednjih tjedan dana priča više nego o hrvatskom premijeru, predsjedniku, Haagu, Europskoj uniji i svim ostalim važnim temama zajedno: pjevačica Severina Vučković.

Njezine su privatne “indiskretne” snimke, na kojima se estradnu zvijezdu može vidjeti u intimnom odnosu s bivšim ljubavnikom, preplavile internet, vijest o toj činjenici pojavila se na CNN-u, a navodno ugledni "Večernji list” je prenio link na kojem se može vidjeti cijeli 11-minutni film u kojem Severina s bivšim partnerom razmjenjuje nježnosti.

Skandal koji je cijela priča izazvala je – u hrvatskim okvirima – nečuven: od sasvim neprimjerene reakcije ministra kulture Bože Biškupića kojeg takve stvari ne bi uopće trebale zanimati jer ima daleko važnijih problema, preko zahtjeva Severininih odvjetnika za astronomskim ciframa koje bi trebao isplatiti internetski portal Index.hr, kriv utoliko što je objavio pismo svojeg korisnika koji je javnost obavijestio o postojanju dotične snimke i, nakon toga, nekoliko screenshotova, pa do izjava predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Dragutina Lučića-Luce koji baš i ne zna najbolje što da radi s internetom i kamo da ga strpa kad se o novinarstvu radi. Osim na CNN-u, priča o Severini je sasvim bezobzirno objavljena i na Slovenskoj televiziji, i to ne u vidu screenshotova kakve su objavili Matija Babić i njegov Index.hr, već su objavljeni čitavi kadrovi iz filma.

U takvoj bi situaciji većina domaćih zvijezda podvila rep i sakrila se od javnosti što dalje i na što dulje vrijeme. Seve nazionale se, međutim, pojavila pred najširom publikom u Lokasovoj emisiji - poput suvremenog Wilhelma Tella na priloženoj fotografiji. Jabuku na njezinoj glavi je donekle bilo teže gađati jer je prilog s njom snimljen dan ranije, bez publike u studiju, no to nije važno: važno je da Severina nije ni pokušala zanijekati postojanje dotične snimke, da je izjavila kako ju je “svojim rukama” uništila (što je čudno, no iz toga možemo, recimo, pretpostaviti kako je Severina izbrisala pogrešnu snimku), te da se – bez imalo srama – pojavila pred širokom hrvatskom javnošću. Bez obzira na to što je štite kojekakva ministarstva i udruge, u maloj sredini kakva je hrvatska radi se o izuzetno hrabrom činu. Premda vidno potresena, bez šminke, frizure, posebne odjeće, koncentracije i uobičajene živahnosti u odgovorima, splitska je zvijezda junački podnijela sva Lokasova pitanja (koja su, ruku na srce, bila sve samo ne agresivna), odlučila se nositi sa svime što joj popularnost donosi i, dapače, na kraju i sama pitala Lokasa: “Što si tako ozbiljan? Pa nije ti nitko umro!”...

Dnevnik

Post je objavljen 07.06.2004. u 10:42 sati.