Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ledger

Marketing

Ni traga ni glasa od Đerđa, kao što ništa nema ni od najavljenog premještaja. Navikavam se na nove cimere bolje nego Debeli. U početku ga nisam trpio, kao što ni druge cimere nisam. Sada on ne trpi pridošle, a ja se brzo privikavam.
Odgovara mi ova situacija, zadovoljava moju znatiželju, a strah nestaje polako. I Lepi i Grozni su zapravo običan svijet, i počinjem sumnjati u to da su zvijeri kakvima su se htjeli pokazati.

A u glavi i dalje iste priče pričam sebi, okrećem rubikovu kocku izjava, događaja, papirića i drugog, pokušavajući složiti logičnu sliku.

Logične slike nema. Logika nije ono što pokreće svijet i ljude. Svijet možda i pokreće, ali ljude nikako ne. Ne bih se trebao opterećivati genezom, treba se skoncentrirati na ono što dolazi. Prvog ožujka treba biti pametan, smiren i praktičan. Ideale treba ostaviti gdje im je i mjesto - zaključane u ovoj sobi.

Dok moji pokušaji razumijevanja te geneze nisu nadomet, ono što me već ozbiljno smeta je to što ja tu genezu prežvakavam radi jala i gorčine. Trebam se smiriti i oprostiti, prihvatiti da bih odagnao. S druge strane, dokle god ja želim prihvatiti da bih odagnao, to nije pravo prihvaćanje nego samozavaravanje radi dobitka. Ne vidim kako se mogu osloboditi toga. Sada ne mogu.

Lepi je imao prvu provalu danas. Pričljiv i nametljiv, počeo je gušiti svoju publiku - Petra, a ovaj mu to već otvoreno daje do znanja. Mali na to pređe na Debelog ili mene, ali ne nalazi nas toliko zanimljivim. Ja uopće nisam faca, a Debeli je faca samo toliko što je uistinu dugo ovdje. Čim shvati da je Debeli stvarno nevini dečko koji je pritvor preživio zato što ga život nije baš osobito mazio, počet će i njega gledati s visoka.
Dečko smjenjuje faze lažnog kajanja s pretjeranim samoljubljem. Neuvjerljiv u oba slučaja. Uzimam ga zdravo za gotovo ne baveći se posebno uzrocima takve nedefiniranosti.

Kada sam napisao "nedefiniranost", vidjeh da bi to moglo biti to - dečko uopće nema sebe, ne zna tko je i slaže masku na masku ne bi li zadržao integritet sebe. Kada ne bi nosio te maske, mislim da bi se rastopio kao neka neuspjela želatina kada preokrenuti kalup podigneš i neuspjeh se razlije po tanjuru i stolu. On misli da je ubio radi novaca, a s time će se složiti i vječno površni policajci i istražitelj, a vjerojatno i sud. Ja kažem da je ubio zato jer mu je trebao čvrsti identitet.

Post je objavljen 23.02.2005. u 06:02 sati.