Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bottom

Marketing

Pedro u potrazi za ozbiljnom vezom

Bio sam s Pedrom na ručku pa sam ga šokirao pričom o grupnjaku. On se u takvo nešto ne želi upuštati. Čini mi se malo izgubljen što se seksa i ljubavi tiče. Kaže mi kako ga uhvati depresija kad ima seks bez osjećaja i da to ne želi više raditi. Međutim, kako u susretima s drugima uvijek traži ozbiljnu vezu i ne želi se upustiti u zabavu samo radi zabave, to druge odbija, i istovremeno njega pogađa. Ima izrazito negativno mišljenje o seksu kao zabavi. Priznaje da je to fiziološka potreba, ali misli da je ne treba upražnjavati s bilo kim nego čekati pravu osobu.

Upitao sam Basilia Premudrog što da radim s Pedrom, a on mi ovako odgovori: "Pusti ga neka živi svoj život! Ili još konkretnije: budi tolerantan! Iako se danas teško mogu uživjeti u njegov mentalni sklop po pitanju iščekivanja ozbiljne veze, a još manje u pokušaj da takve stavove učinim životnom stvarnošću, ipak mu skidam kapu. Moj trenutni osobni stav po pitanjima koje ti je Pedro tako idealistički izrazio nalazi se negdje na zlatnoj sredini izmedju djevičanskog iščekivanja princa na bijolom konju i pukog promiskuitetnog ponašanja. Trenutno držim da bi čovjek trebao aktivno tražiti i experimentirati (u granicama normale) dok god ne pronađe neku srodnu dušu. A kada je, kojim slučajem uspije pronaći, trebao bi je se držati kao pijan plota."

Potpuno se slažem s Basiliom u vezi zlatne sredine. Što se tiče Pedra, žao mi ga je gledati kako se pati umjesto da se zabavlja... Čim nekoga upozna odmah se zainteresira za ozbiljnu vezu. I onda se suzdržava od seksa jer ne želi da se to pretvori u kratki odnos za jednu noć. A to naravno odbija ljude. Ja mu kažem da se opusti i da se zabavlja s ljudima. Ako se netko zaista zainteresira za njega, ne vidim zašto bi seks to morao pokvariti. A ako se susret ipak pretvori u seks za jednu noć, onda takva osoba nije zainteresirana za nešto više i nije vrijedna nekoga tko se želi vezati za jednu osobu. To mi izgleda tako logično, pa neko lažno moraliziranje u vezi s tim mi stvarno ide na živce.


Post je objavljen 22.02.2005. u 06:40 sati.