Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/biblija

Marketing

Ohrabrenje



Evo Isusovog upravno govora iz Ivanovog evanđelja, dakle sve ovo je On, u kojeg vjerujemo, osobno izrekao. Neka nam bude za utjehu, ohrabrenje, za pouku i za vjerovanje, svaki dan, a pogotovo da se podsjetimo kada u našim životima krene nešto naopako:

Ja sam svjetlo svijeta. Tko mene slijedi, sigurno neće ići po tami, nego će imati svjetlo koje vodi u život. (8,12)

Novu zapovijed vam dajem: Ljubite jedan drugoga; kao što sam ja ljubio vas, ljubite i vi jedan drugoga. Ako imadnete ljubavi jedan prema drugome, po tom će svi upoznati da ste moji učenici. (13, 34-35)

Neka se ne uznemiruje vaše srce! Vjerujte u Boga i u me vjerujte! (14, 1)

Ja sam put, istina i život, reče mu Isus. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni. Kad biste mene poznavali, poznavali biste i Oca mog. (14, 6-7)

I što god zamolite u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu. Ma što me zamolili u moje ime, ja ću to učiniti. (14, 13-14)

Ja ću moliti Oca, i dat će vam drugog Branitelja koji će ostati s vama zauvijek: Duha istine, kojega svijet ne može primiti, jer niti ga vidi niti ga poznaje. (14,16-17)

Riječ koju slušate nije moja, već od Oca koji me posla. (14,24b)

Ostavljam vam mir; mir , i to svoj, dajem vam. Ja vam ga ne dajem kakav svijet daje. Neka se ne uznemiruje i ne plaši vaše srce! (14, 27)

Ako ostanete u meni, i ako moje riječi ostanu u vama, tražite što god hoćete i bit će vam. (15, 7)

Zaista, zaista, kažem vam, ako što zamolite od Oca u moje ime, dat će vam. Do sada niste ništa u moje ime molili. Molite i primit ćete da vaša radost bude potpuna. (16,23b-24

Ovo je samo mali odabir, moj, koji meni puno znači. Svoje rečenice koje ohrabruju dalje potražite sami. I isprobajte ovo što vam Isus govori. Vjerujte, funkcionira.


Post je objavljen 20.02.2005. u 13:05 sati.