Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

It's A Long Way to the Top (If You Wanna Rock'n'Roll)

Kapitalizam. O, da! Kako smo svi zudili za time u bivsoj nam drzavi! Kapitalizam: vrhunac dozviljaja! Jebo kapitalizam! Jebo sistem u kojem se moras bolestan dovlacit do radnog mjesta ko krepana zivotinja. I gdje ima reklama za prah protiv prehlade/gripe koja ide otprilike ovako: frajer na poslu ima neki rok, sef ga zajebava (polunamjerno, naravno i daje mu neki ridikjls rok za napraviti izvjestaj), a frajer dobio gripu. I sad, kaj da radi? Pojede taj prah, i za 24 sata na sefov stol slavodobitno baca cijeli 'report' koji je morao napraviti. Na sveopce cudjenje sefa. Radnik se onda sefu nasmije u brk i veli Lemsip: sorts out the men from the boys. Tako nekako. I sad si misli. Ma, super, nema boljeg. Tako se i ja fino poucena ovakvim marketingom (da, saker sam, kaj mogu?) dovucem jucer do posla. Da bih na kraju zavrsila malo u busu, malo u vlaku (da, opet imamo 'preplanned engineering works'), satrana od temperature, bez da znam koja mi je lijeva, a koja desna. Toliko sam bila zgazena da sam si spizdila iPod bateriju za 99%: samo sam prebacivala pjesme jer mi ni jedna nije valjala. Onda, kad se prebacih s vlaka na bus (jej!), skuzih da je vozac isti onaj psiho od prije par mjeseci koji nas je skoro strmopizdio u kanal. Te da su se do mene nasjele 4 sredovjecne babetine pod gasom koje su se grohotom cerekale i zavodile 4 goluzdrava studenta. Vrhunac je bio kada je jedna od babetina izvukla poslijednji broj super intelektualnog stiva za studente i one koji se takvima osjecaju Nuts. Nuts je takodjer slang za jaja. Pri tome ne mislim na kokosja. I tako: psiho vozac drapa svoje, 4 babe drapaju svoje i drpaju se sa studentima - let the good times roll! Na kraju skuzih da ipak imam otprilike dovoljno baterije za jednu pjesmu, pa sam si mislila kad je bal nek je bal: ako vec moram mrijeti sa ovim drustvom, da to napravim u stilu, dok mi u usima drezde NWA sa Express Yourself. Straight outta Compton! Errr, mozda bas i ne Compton, vise kao Sussex, ali dobro sad, nisam si zeljela razbiti iluziju. Mislim da danas necu na posao. Jebo Lemsip!

I sad, reducirana sam na pracenje VH-1 i specijalne reportaze Hairy Metal (trenutno prkeljaju Poison i Unskinny Boppppp). Rokenrol!

Mala digresija sto se tice naslova: naslov + slika= 25-godisnjica smrti Bon Scotta. Rokenrol, part deux.

Za kraj, vele da Beckhamov novi sin, koji se zove Cruz ima ime koje se obicno daje djevojcicama. Hmm, nisam mogla, a da ne spomenem: pa kako to? Meni je Cruz dibidus muzevno. Pogotovo jer se uvijek sjetim tog muzevnog muskarca nad muskarcima, Cruza Castilla. Jesu li ga oni vidjeli u akciji: kao pozrtvovnog policajca, kao vjernog i postenog muza Eden Capwell, kao borca za ljudska prava citavog hotela 'Mirage' (ili kako se vec zvao? Mozda je ovaj iz Dinastije, ispricavam se, mozak me ne sluzi kao prije)? Nema muzevnijeg imena. Vec na sam izgovor imena, testosteroni pocinju mirisati. Feronomi su u zraku. Eh, takvo vjencanje si ja uvijek prizeljkujem! Rokenrol, part 3. Over and out.

Post je objavljen 21.02.2005. u 11:20 sati.