Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Časni i pošteni suci, vol. 2

Slavko Lozina, splitski je sudac odgovoran za katastrofalno procesuiranje slučaja „Lora“ i oslobađajuću presudu sa slijedećim obrazloženjem: „Sudsko vijeće se priklonilo mišljenju obrane da kazneno djelo nije moglo biti niti počinjeno jer Split nije bio okupiran, a pritvorenici srpske nacionalnosti ipak su bili državljani RH. Ratni zločin se ne može počiniti prema vlastitim građanima, tako da već tu nije dokazana tvrdnja iz optužnice. Zatim, civilne osobe nisu dovedene u Loru bespravno, već je protiv njih u to vrijeme pokrenut kazneni postupak zbog kaznenog djela oružane pobune.“.

Ta je presuda izazvala val ogorčenja raznih nevladinih udruga, ali i običnih građana. Nakon toga uslijedila je odluka vrhovnog suda koji poništava proces i nalaže ponovno suđenje, ali ovog puta s drugim sucem.

Nakon takve odluke, Lozina se obrušio na vrhovni sud preko medija navodeći kako je na vrhovni sud izvršen pritisak od strane Vesne Škare-Ožbolt, OESS-a, Foreign Officea, State Departmenta, a na televiziji je izjavio da je tako odlučeno prema narudžbi Beograda!

Nakon takvih izjava oglasio se predsjednik vrhovnog suda Ivica Crnić pozvavši predsjednika Županijskog suda u Splitu Igora Benzona da pokrene stegovni postupak protiv suca Slavka Lozine. Osim predsjednika Vrhovnog suda, i Vladimir Gredelj, predsjednik Udruge hrvatskih sudaca, zatražio je pokretanje stegovnog postupka protiv Lozine te njegovo razrješenje ako se pokaže da su mediji vjerno prenijeli njegovu izjavu.

Ima još…

Slavko Lozina bio je osuđen nepravomoćno na 3 mjeseca zatvora, a uvjetno na godinu dana zbog izazivanja prometne nesreće, ali ne i za napuštanje mjesta prometne nesreće u kojoj je bilo teško povrijeđenih, jer navodno nije bio svjestan da ju je izazvao. Svi koji voze auto, dobro znaju da je to obična glupost i da je vozač itekako svjestan što se događa ispred i iza auta kojeg vozi. U slučaju da stvarno nije bio svjestan, onda mu treba oduzet vozačku dozvolu jer predstavlja opasnost u prometu.

Slavko Lozina poznat je i po svojem neprimjerenom ponašanju na Thompsonovom koncertu na Poljudu. Lozina je skočio na stol od sreće i veselja kada je Thompson pozdravio okupljene poznatim ustaškim pozdravom „Za dom spremni“

Slavko Lozina je također i sudac sa velikim brojem predmeta koji su otišli u zastaru i tako onemogućeno sankcioniranje raznih kaznenih djela.

Sve ovo navedeno možete i sami provjerit tako da u Google upišete „Slavko Lozina“ i naći će te hrpetinu članaka objavljenih na raznim hrvatskim news portalima. No sve ovo navedeno DSV-u nije bilo dovoljno da pokrenu ikakav stegovni postupak protiv suca Lozine. Iz toga jasno proizlazi da DSV stoji iza suca Lozine i svih njegovih nečasnih radnji. Jednom riječju, mafija.


Post je objavljen 18.02.2005. u 19:24 sati.