Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obrnuto

Marketing

Posjetitelji ipak postoje

OK, eto mene opet.

Ovaj blog je trebao prikupljati posjetitelje na temelju mojih diskusija na index.hr i forum.hr web mjestima (to je naš lijepi hrtvatski izraz za web site). Međutim, te beskonačne diskusije su mi dosadile. Mislio sam da će time prestati dotok posjetitelja na ovaj blog, ali izgleda da ipak nije tako. Danas se netko prijavio na moju mailing listu.

Pa eto, da nešto i napišem.

Što se desilo u međuvremenu, a eto otvorio sam novi dio na mom web site-u www.bharatavarsa.net, "Vijesti iz duhovnog svijeta". To su ustvari vijesti za hard-core Hare Krišnovce, ostalima se ne preporuča čitanje. Ako čitate te članke u stanju prevelike vezanosti za objekte osjetila, može se javiti mučnina, vrtoglavica i ostali simptomi koji nastaju gubitkom iluzije na koju smo toliko navikli.

Šta se desilo u svijetu u međuvremenu?

Tsunami, slike su na mom siteu. Gadno. Zašto je Bog tako okrutan? Pa nema Bog veze s tim. Nije nas on potopio. Potopila su nas naša grešna dijela. U svakom Hrvatskom domaćnistvu, skoro svakih par dana jedna kokoš doživi tsunami u vreloj vodi. Pa to nikome nije čudno. Ali kako siješ, tako ćeš i žeti. Zakon karme je okrutan, ali pravedan. Ti nekoga potopiš, pa onda potopi tebe.

A zašto bi ja bio potopljen samo zato što sam potopio kokoš u loncu, i to glupu kokoš, pa ne vrijedi život kokoši isto kao ljudski. To je točno, ali svatko tko se rodio ima pravo živjeti, a karma se s vremenom nakuplja.

Ali sredit ćemo mi tog Boga, neće on nama našu karmu samo tako dodjeljivat, napravit ćemo mi sustav dojave preko satelita, pametni smo mi. Da, dok ti negdje je prasne vulkan ili uragan. Jeste primjetili kako svi uragani imaju lijepa imena: Izabela, Margarita, itd. Samo što im dajemo tako lijepa imena, već smo riješili pola problema.

Ustvari imamo samo 4 glavna problema: rođenje, bolest, starost i smrt. Rođenje smo već riješili, imamo čak i umjetnu oplodnju, bolest ćemo riješiti dopunskim zdravstvenim osiguranjem, starost ćemo riješiti povećanjem mirovina, a smrt kaj je to, samo jedan trenutak.

Da ovaj svijet je ustvari super, radiš osam sati, šef te gazi, daje ti malu plaću, ali nema veze, poslije podne si ti sam svoj gazda i trošiš pare kako ti hoćeš. Naravno, tu je i žena koja ima svoje zahtjeve pa ti ne ostane baš puno. I sutra si opet mali od palube, pa si onda opet gazda, pa mali od palube, i na kraju šta si?

To je prava ljubav, prava sreća, živi, radi pošteno i uživaj u znoju lica svog. Kakav Bog? Jeste da postoji tamo neki Srila Prabhupada koji tvrdi da je to životinjski nivo života, ali nema veze. On kaže da dok netko samo jede,spava, razmnožava se i brani, to je životinjski nivo, a tek kad se počne raspitivati o Bogu, onda počinje lljudski život.

Pa nije valjda sve tako jednostavno. Tko još danas vjeruje u Boga? Pa nismo u srednjem vjeku. A što se tiče životnjiskog nivoa, to nije istina, mi smo jako sofisticirani, mi idemo u školu 16 godina kako bi mogli zaraditi za hranu i uzeti kredit za stan na rok otplate 30 godina tako da imamo gdje spavati. To je sofisticirano. A oni seljaci izvan Zagreba, što 5 puta jeftinije kupuju kvadrat i imaju svoj vrt, to je primitivno.

Osim toga, nije tu samo jedenje, spavanje, razmnožavanje i branjenje. Mi ne radimo samo te četiri stvari, mi gledamo televiziju na kojoj netko drugi radi to isto. To je sofisticirano. A imamo i mobitele preko kojih možemo pričati o jedenju, spavanju, branjenju i razmnožavanju ili o zarađivanju para kako bi radili te četiri stvari.

Osim toga, seks je tu radi uživanja, a razmnožavanje, pusti to, prvo se seksaj 10 godina, onda kad se malo ofucaš i pokupiš razne spolne bolesti, onda ljepo uđeš u brak. I onda vidiš, nikakve koristi od tog braka, jer si do sada šarao, a sada se moraš zadovoljiti samo sa svojom ženkom koja se isto ofucala pa ti nije baš nešto. Onda ti malo nastaviš šarati, međutim žene su suptilne skuže one to, pa eto ti onda rastava braka. Da, točno, obitelj je temelj hrvatskog društva. "Svatko dijete treba roditelja", samo nije rečeno da li jednog ili dvoje.

Ludo društvo, sve puno licemjerja, da obitelj, je temelj društva, fino sve vjernost, bla, bla, bla. A ono gole žene na svakoj drugoj reklami. Koju nam poruku da gola, ovaj pardon polugola žena šalje. Ona nam šalje poruku "Budi vjeran", ona nam šalje poruku "Obitelj je temelj društva.", ona nam šalje poruku "Nemoj me gledati, i nemoj kupiti proizvod koji ja reklamiram".

Dakle, mi smo sofisticirani, kupi si neki dobar auto, to je cilj života. Kaj neki jadan Indijac, ne može ni sanjati da kupi auto. A ja samo dođem, lupim kredu, i to je to. Nek se jadne banke malo obogate na nama, pa kad kupimo sebi jedan auto, banka si od kamata može kupiti još jedan. A i jadna država, treba i njima malo poreza platiti, inače kako bi isplatili plaće tim stotinama tisuća državnih službenika koji su vrlo korisni.

Uglavnom, to je to, vrhunac civilizacije. Vodu piješ iz boce, radiš ko kreten cijeli dan, i ti i žena, onda dođeš doma, platiš si hranu, režije i benzin, i shvatiš da si danas zaradio tri centimetra kvadratna svog stana i to je to. I na kraju kad otplatiš cijeli stan, onda crkneš. I zašto si onda radio cijeli život?

Šta zašto, uvijek neki zašto. Previše filozofiraš, taj tvoj Hare Krišna, pa neće te on spasiti. Nastavi, bori se, jedi, razmnožavaj se, spavaj, na kraju crkni, a dok si živ ništa ne pitaj. Yes, to je filozofija koju sam oduvijek htio slijediti. To je vrhunac naše civilizacije.

Post je objavljen 17.02.2005. u 16:47 sati.