Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slimeshine

Marketing

Jurandvorski ulomak

Image Hosted by imagehosting.us
Napokon sam se dobro naspavao, 1o ugodnih sati izbivanja od ovog ponekad preteskog svijeta...Poruka me probudila oko pola jedan, frendica pisala ispit, onda druga poruka, druga frendica pala ispit...
Dan za sada prolazi u miru i tisini, cekam rucak, surfam, popodne cu uciti, pa u kino...

Jucer sam imao

jedan od onih snova...
Onih koji vas prate kroz cijeli dan, jer vas je njihova realnost obgrlila kao paucina - slaba je i prozirna, ali vas opet dugo vremena ne pusta, ne mozete je skinuti sa sebe, uvijek neki mali dio ostaje... Sanjao sam jednog decka, poznanika, nikad mi se nije posebno svidao, ali u tom snu...bili smo zajedno, u vezi i iako je san bio kratak, ispunio me takvim prekrasnim osjecajem koji me pratio cijeli dan...a opet, tako uzasno, neposteno tuznim osjecajem...U snu sam bio kod nekih ljudi u kuci i oni su me nesto izvrijedali i zalili sokom i cijela glava i kosa, sve se cjedilo od tog soka, istrcao sam vani i sreo njega, sve sam mu rekao, na rubu suza, uznemiren, nije mi se vise dalo praviti da me nije briga i da mi se zivo jebe...On je shvatio, i krenuli smo prema nekoj kuci ostaviti neke stvari...a onda je uslijedilo nesto sto me najvise taknulo - nije mi se islo doma i on me pozvao kod sebe doma, samo je rekao:
Pa daj, ides kod mene u Jurandvor.

I znam da zvuci glupavo, ali nacin na koji je to rekao, ta prisnost, nacin na koji me moj mozak (i/ili srce) zavarao, taj svijet unutar sna, svijet u kojem smo ja i on bili vec dugo u vezi i taj poziv je bio nesto normalno, a opet toliko posebno...tesko mi je to uopce posteno objasniti..

Da li ce mi se to ikada dogoditi u zivotu? Da li ce taj osjecaj ikada zazivjeti u pravome svijetu, a ne samo na poljima snova?

*Jurandvor - Jurandvor naselje u jugoistočnom dijelu otoka Krka u dolini rječice Suhe Ričine, 2,5 km sjeverozapadno od Baške - ?!?! Kad sam ucio za ispit, bio je jedan dio gradiva koji se odnosi na Jurandvorske ulomke, koji su hrvatskoglagoljski kameni spomenici, a tek sam sad preko google-a vidio sto je i gdje je taj Jurandvor...u snu je zvucalo tako bajkovito...Jurandvor...

Post je objavljen 17.02.2005. u 16:19 sati.