Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 7. puta - Zagreb 16. 02. 2005.

Ovaj puta su odigrane samo tri partije. Bilo nas je samo petoro, ali je bilo zanimljivo. Kada sam došao, u 19 i možda minutu ili dvije kasnije, već se radilo. Damir je izazvao Marijana u ravnopravnoj partiji, a Robert Tomija uz devet prednosnih kamenova. Bio sam neparan, pa nisam imao protivnika. Selio sam kao gledatelj od jedne do druge partije.
Damir je izgubio od Marijana dvije grupe kamenova u centru, ali je imao veće prostore u kutovima i uz stranice. Na kraju bijaše 9,5 poena za Damira i njegov skok na listi s osmoga na peto mjesto.
Robi je uradio još veći skok. Igrajući s Tomijem uz devet prednosnih kamenova nastojao je igrati napadački. Tako je Tomi u više navrata morao spašavati svoje grupe. Bilo je i nepreciznosti u Robija, što je pogodovalo Tomiju. Na kraju partije Tomi ne vidi, da mu je velika grupa na zadnjoj slobodi i Robi je ruši i dobiva partiju predajom. Ode Robi na treće mjesto.
Kada je završila partija Damira i Marijana izaziva me Marijan. Uz devet prednosti Marijan dugo drži prednost početne postave. Bliže kraju gubi oveči kut, a time ode i partija. Na kraju je bilo 22,5 poena za mene, čime je Marijan bio uglavnom zadovoljan.

Pregled današnjih rezultata:
Za 5. mjesto: D. Kovačević – M. Sviličić ( ravnopravno ) 1:0 ( 9,5 poena )
Za 3. mjesto: T. Baotić – R. Jovičić ( 9 prednosnih kamenova ) 0:1 ( predajom )
Za 1. mjesto: M. Smud M. Sviličić ( 9 prednosnih kamenova ) 1:0 ( 22,5 )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 16. 02. 2005.
1. Mladen Smud 3. dan Velika Gorica,
2. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica,
3. Robert Jovičić 22. kyu Zagreb,
4. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb,
5. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica,
6. Damir Kovačević 14. kyu Slavonski Brod,
7. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb,
8. Mato Taušan 24. kyu Zagreb,
9. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb

Broj natjecatelja na listi ne raste. Kao da smo malo zastali. Slab odziv je bio i na nedjeljnom turniru. Što je s mladom generacijom igrača, koja je stasala po gradskim knjižnicama? Škvadro krenimo. Ovo u večernjim satima možda nije prikladno za mlade, ali nedjelje ujutro su ko stvorene za vas.
bl. Muradenu


Post je objavljen 17.02.2005. u 07:58 sati.