Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/podvodniribolov

Marketing

44. NOVOGODIŠNJI KUP GRADOVA U MALOM LOŠINJU 29.-30. 12. 2004



Na natjecanju su sudjelovale 44 ekipe iz sedam zemalja, lovno se područje prostiralo uz zapadnu obalu otoka Lošinja, od Punte Kurila do rta Kornu, a o siromašnom ulovu govori i podatak o 11 ekipa koje su nakon petosatnog boravka u moru bile bez ulova. Bez bodova je ostalo deset ekipa kojima je ulov bio ispod važećeg minimuma. No čar natjecanja u podvodnom ribolovu nije samo u napornom ronjenju, bazira se ono također i na druženju koje se gotovo pa svaku večer nastavljalo u lokalnim malološinjskim kafićima. Fešta je trajala gotovo pa svaku večer, a tko zna, možda su baš zbog tih noćarenja neki od tradicionalnih favorita malo posustali u ovogodišnjem rezultatu.
Najveća je riba bio ugor od 12 kilograma ekipe Unije, najvrjedniju ribu je uhvatio duo Kostrene 1 - lubina od 2,35 kg, a najmlađu je ekipu činila Vedrana Vidović iz Splita 2.
Prvo je mjesto osvojila ekipa Rijeke, drugi je bio Susak, treći Piran 2.
U okviru natjecanja Kupa gradova sudjelovali su i gradovi koje su delegirale federacije zemalja. U toj je konkurenciji Hrvatska, koju je predstavljala ekipa iz Rijeke, bila prva, slijede potom Krško, San Marino, Kalinjingrad, Trst i Prag...


Post je objavljen 16.02.2005. u 13:53 sati.