Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

16. Turnir go-sekcije O.Š. 'N, Hribara' – Velika Gorica 15. 02. 2005.

Utorak u Hribi. Utorak, kada su u popodnevnom turnusu oni koji većinom igraju na go-sekciji škole. Razlog je to očekivanju većeg broja učenika u današnjem radu. Tako međutim nije bilo, jer je tu petorka, kao i prošli utorak, ali ne ista. Vidim Domagoja, a on kaže, da nezna, jer mora pitati mamu. Vidim puno poznatih, što su u rujnu i listopadu dolazili. Odlaze doma. Odustali tijekom ovih mjeseci. U početku se hvatao samo jedan kamenčić, a kasnije bijaše sve teže. Sada se već igra na prostor, a mnogima to nije sjelo. Treba vidjeti ono ćega mena i što će tek stvarati, a to su zamišljeni prostori i k tome svaki čas promjenjivi. Kod većine nema 'slike iza brda'. Što je tu, tu je. 'Biti će', to su prazne priče, jer sve je nekako brzo, vidljivo i odmah upotrebljivo. Ostalo, uglavnom, nije interesantno. Ipak ima i onih koji vole igru ovih zamišljenih slika, kojima se stvaraju zamišljeni oblici. Ima i kod njih problema, ali njih su voljni prevladavati. Tu sam da im pomognem i uputim ih u pravom smjeru boljeg gledanja i viđenja ostvarenja prednosti u partiji. Igramo se i učimo. Učimo se i učiti, usput.

Igran je Atari-go na 9x9 prema kategoriji, a kyuevi i Mešić međusobno Go na 13x13. Sistem odabira parova i izračuna redoslijeda je bio svak sa svakim (berger). Atari-go je igran po dvije, a go po jednu partiju među protivnicima.
1. Stjepan Švigir 25. kyu, 7 bodova i zbroj bodova protivnika po svakoj dobivenoj partiji 21
2. Petar Jelušić 24. kyu, 6 bodova i zbroj bodova protivnika po svakoj dobivenoj partiji 14
3. Lovro Blagaić 3. interna kategorija, 5 bodova i zbroj bodova protivnika po svakoj dobivenoj partiji 11
4. i 5. Denis Mešić 4. interna kategorija i Kristian Sambol 1. interna kategorija, 1 bod i zbroj bodova protivnika po svakoj dobivenoj partiji 1
Nove kategorije: 4. interna kategorija: Lovro Blagaić
Stjepan je i danas bio najuspješniji. Već postaje jak igrač za uskakivanje u velike protivničke prostore. Petar već lijepo barata prostorima. Sada treba vještiti bolje inačice. Za to treba igre. Lovro je u atari-gou jedini uzeo jednu partiju Stjepanu. S lijepih pet bodova od osam mogućih pokazao je vještinu za napredovanje u 4. internu kategoriju. Denisu nekako nije išlo. Bilo je mogućnosti, ali ih je propustio. Možda je tome razlog u tome, što je ovaj puta, prvi put, igrao na prostor. Treba se promjeniti iz hvatača kamenčića u graditelja prostora. Razumio je, ali to nije dovoljno. Igrom će i to sjesti. Kristian je došao nakon dužeg vremena. Uhvatio je jedan bod.
Pozvani su na subotnji velikogorički, a ovdje smo opet slijedeći utorak.
bl. Muradenu


Post je objavljen 16.02.2005. u 09:03 sati.