Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sjambok

Marketing

Što (ili bolje rečeno tko) je zapravo Email ?

Suprotno uvriježenom mišljenju da je email zapravo elektronička pošta (što jest donekle točno) koje prevladava u većem dijelu onoga što mi nazivamo "civiliziranim" svijetom, u malom gradiću Barboza na sjeveroistoku Urugvaja na spomen riječi email lokalno stanovništvo se oduzima od straha, djeca plaču ko ljuta godina, spuštaju se rolete na prozorima okolnih kuća, a trgovine i birtije zatvaraju svoja vrata.

Što je razlog ovakvom u najmanju ruku neobičnom ponašanju lokalnog puka?
Naime Email Suarez, još znan kao "Urugvajski krvnik", "Latinoamerički Čaruga" ili "Monstrum iz Barboze" harao je drugom polovicom 90-ih godina Urugvajskim šumama i gorama, pljačkao lokalne autobuse, silovao starice i nejačad, palio kokošinjce i kuće lokalnih moćnika, rezao uši svinjama, ispisivao zastrašujuće parole po ulicama Barboze vlastitom krvlju, te svaki mjesec ritualno klao novorođenčad po okolnim mjestima. Teror je trajao punih 6 godina, lokalne vlasti i policija apsolutno nemoćni, nitko mu nije mogao ući u trag.
Kako je skončao?
U kasnu jesen 1999. godine Simo Prčivragović (Hrvatski azilant - a ko će drugi) postavljao je zamke oko svojeg dvorišta ne bi li zaštitio svoje mu najmilije te perad i gice - kruh mu svagdašnji. Te kobne večeri Email se nameračio upravo na Simino dvorište ne bi li koju koku zaklo ili uho od gice u džep sebi metno. Zla ne sluteć ušulja se tiho, tek eto ni minute prošlo nije, kad graja, lelek razliježe se dvorištem. Uvati se Email u zamku strašnu. Izleti Simo očiju sjajnih od bijesa i srdžbe silne. U lijevoj ruci mu piva (domaća), u desnoj AK-47. Uz strašan urlik zapuca Simo po nogama i genitalijama nesretnog Emaila, no ne ubi ga, već naredi gicama bezuhim da posao krvav dovrše, na što ove osveti se radujuć spremno pristadoše.
I tako nastrada Email od istih onih svinja kojima nepunu godinu prije uši odrezaše, a Simo pripali pljugu (domaću) te pusti "Trabant limuzinu" od Atheist Rap-a, uhvati se sa ženom i djecom te zapleše osvetničko kolo na mjesečini sjajnoj. Ubrzo se skupi i komšiluk cijeli, te se pjesma otegne do dugo u noć. Orgijalo se i bančilo nad poluprobavljenim tijelom krvnika, a sve se naravno zalilo dobrom (domaćom) pivom.

Post je objavljen 15.02.2005. u 13:39 sati.