Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/psst

Marketing

SANADEROV ZLOČIN SE NASTAVLJA: KAD ĆE ON, KOSORICA I ŽUŽUL U ZATVOR RADI PLJAČKA I LAŽI?

MOJ FORUMI I BLOGOVI SU PRIJE GODINU I VIŠE ZAPOČELI DEINSTALACIJU KOMUNISTE MIOMIRA ŽUŽULA, SMRDLJIVE BIZANTINKE I LAŽLJIVICE JADRANKE VLAISLJAVIĆ KOSOR, TE NADASVE NJIHOVOG MENTORA OGREZLOG U PRJEVARI I KRIMINALU IVE SANADERA.
NJIH TROJE ZAJEDNO, NAKON ŠTO SU HRVATI STVORILI (BEZ NJIH) HRVATSKU, U DŽEPOVIMA I IMOVINI IMALI SU 1000 KUNA ( I TO AKO BI IH OKRENULI NAGLAVAČKE).
NADALJE, OD 2000-e PRIVATIZIRALI SU, PRETVOR(B)ILI I UNAKAZILI HDZ, A MISLILI SU I HRVATSKU ZA PAR LIPA U SVOJIM DŽEPOVIMA.
ZATVOR IM SE SMIJEŠI - S EU I BEZ EU.
AKO EU POTIČE KRIMINAL, NEMA PROBLEMA. PLJAČKATI ĆEMO, LAGATI I PROVODITI JAVNI KRIMINAL KOJIM ĆEMO NA PROSJAČKI ŠTAP DOVODIMO MILIJUNE LJUDI U NJEMAČKOJ,FRANCUSKOJ, I VELIKOJ BRITANIJI.
ILI ZAKON NE VAŽI ONE KOJI SU PRAVNA I MORALNA VERTIKALA U DRUŠTVU?

IZVADAK IZ DANAŠNJEG TISKA. ALI NITKO JOŠ NIJE IŠAO TAMO GDJE TREBA,GDJE SE SANADER 'OBOGATIO' - U AUSTRIJU.
ISTINA KOJU BI TAMO SAZNALI JE PRESTRAŠNA!!

"
Naime, tema sinoćnje Latinice bila je podrijetlo imovine, a u jednom prilogu, autora Saše Kosanovića, trebao je biti spomenut i premijer Sanader.

No, zasad nepoznati cenzor skratio je prilog bez znanja autora i urednika, pa je u emisiji prikazan samo dio priloga koji je govorio o tome na koji je način premijer došao do obiteljske kuće u Zagrebu.

Iz priloga su izbačeni dijelovi koji su govorili o navodnom Kutlinom doniranju 800.000 tadašnjih maraka Ivi Sanaderu, te dio koji govori o optužbi Sanadera da su ga pokrali susjedi dok je bio podstanar na splitskim Mejama.

Kako neslužbeno doznajemo nije samo Rončević popustio pritiscima određenih ljudi, već je naredba o cenzuri stigla iz samog vrha HRT-a, što nam je potvrdio i glasnogovornik HRT-a Janoš Roemer.
On nam je kazao kako je prilog bio skraćen jer je Programsko vodstvo HTV-a ocijenilo da je prilog napravljen jednostrano, odnosno da nije pružena prilika i drugoj strani da se očituje.


Latin daje ostavku


Iz Latinice, emitirane u ponedjeljak navečer pod naslovom Podrijetlo imovine, bez znanja njezina urednika i autora izbačena su dva priloga o premijeru Sanaderu. Denis Latin je najavio ostavku.
Kako piše Večernji list, Latinica emitirana pod naslovom Podrijetlo imovine bila je posljednja koju smo vidjeli na HTV-u. Konsterniran time što je netko gotovu Latinicu premontirao bez njegova znanja, autor i urednik Denis Latin odmah nakon emisije usmeno je obavijestio, a u utorak će i pismeno, direktoricu Hrvatske televizije Mariju Nemčić da u takvim okolnostima više neće raditi svoju emisiju.
To se nije događalo ni u doba Obrada Kosovca, jer Kosovac je skidao cijele emisije, a nije zadirao u tuđe autorsko djelo. Više ne mogu imati povjerenja u nadređene jer tko mi može jamčiti da se takvo što više neće ponoviti?", ljutito je poručio Latin u Večernjaku.
Iz sporne su Latinice od tri priloga u vezi sa Sanaderom izbačena dva, a da stvar bude "ljepša", obje su priče javnosti već poznate jer su objavljene u Feralu.
U prvoj se govori o Ivanu Barišiću i Marku Marošu. Maroš je vlasnik Noćne ptice, prve zaštitarske tvrtke u Hrvatskoj, dok je Barišić navodno Pašalićev rođak, a obojica su bili susjedi na splitskim Mejama bračnom paru Sanader kad im je u stan provaljeno i ukradeno pedeset tisuća njemačkih maraka i zlatnina.
U drugoj priči riječ je o iskazu M. Š., financijske tajnice Miroslava Kutle, koja je prije nekoliko godina Državnom odvjetništvu službeno izjavila da je Kutle mnogima za usluge isplaćivao gotovinu, pa tako i premijeru Sanaderu 800 tisuća njemačkih maraka za uslugu dobivanja kredita u Hypo banci.
U Latinici je objavljena tek priča o aferi s jednim stanom iz obiteljske kuće Sanaderovih u Kozarčevoj 21.
U ekipi Latinice kažu da su vjerojatno nakon trodnevnih pritisaka iz HDZ-a urednik Informativnog programa Vladimir Rončević i njegov pomoćnik Goran Rotim popustili pritiscima pa su izbacili dva priloga.
HRT-ova Pravna služba ocijenila je da emisija koju je Denis Latin montirao ni po čemu nije utuživa, a u ekipi emisije kažu da postoje i pisani dokumenti iz kojih se vidi da je zbog tih spornih priloga u Latinicu pozivan i premijer dr. Ivo Sanader.
Međutim, u vodstvu HTV-a neslužbeno su komentirali kako je neprofesionalno optužiti bilo koga, u ovom slučaju premijera, a pritom se ograditi tek rečenicom kako druga strana nije željela komentirati optužbe.
Goran Rotim nije u ponedjeljak navečer imao nikakva komentara, a Marija Nemčić nije dizala telefonsku slušalicu na česte pozive Večernjakovih novinara.
I autor priloga i urednik emisije Denis Latin uzrujani su zbog 'gebelsovskog zadiranja u autorstvo same emisije' pa je, naglašavaju, sudbina Latinice doista nepredvidljiva, donosi Večernji list.

Latin: Ovo je medijski terorizam i sramota za Hrvatsku

AUTOR i urednik Latinice Denis Latin komentirao je za Index.hr postupak zasad nepoznatog cenzora koji je iz Latinice, bez njegovog znanja skratio prilog koji je govorio o premijeru Sanaderu.
"Tražim da se utvrdi tko je to i zašto napravio, te da ta osoba preuzme odgovornost zbog svog čina. Ako se ne utvrdi tko je to napravio, više neću to raditi" - kazao nam je Latin dodajući kako je nevjerojatno i sramotno da se o ovo vrijeme, u demokratskoj Hrvatskoj događaju takve stvari.
O eventualnim krivcima ne želi nagađati prije nego se unutar Hrvatske radiotelevizije sprovede istraga.
Pitali smo Denisa i postoji li mogućnost da, ukoliko HRT ne otkrije odgovorne, Latinicu počne raditi za neku drugu televiziju, no rekao nam je kako o tome još nije razmišljao, te da prvo želi stvari "istjerati na čistac".
"No, tako da me se cenzurira bez mog znanja ne želim raditi." - ljutit je Latin zbog postupka nepoznate osobe.
Latin je kazao kako se dogodio "medijski terorizam", te da je ovo velika sramota za Hrvatsku.


Post je objavljen 15.02.2005. u 13:01 sati.